ВУЛИН ЗАХВАЛИО ПОСЛАНИКУ НОЈУ: "Начин на који заступате међународно право у Бундестагу је за поштовање и дивљење"

Новости онлајн

15. 06. 2021. у 18:00

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас видео конференцијском везом са послаником немачког Бундестага из редова Левице Александером Нојем, који је активни посланик Бундестага од 2013. године и члан Одбора за одбрану и заменик члана Одбора за спољне послове.

ВУЛИН ЗАХВАЛИО ПОСЛАНИКУ НОЈУ: Начин на који заступате међународно право у Бундестагу је за поштовање и дивљење

Фото Министарство Одбране

Министар Вулин се захвалио посланику Ноју на чврстом ставу у заштити поштовања међународног права и на храбрости да јавно говори о истини о Србији и тешком положају српског становништва који живи ван матице.

- Начин на који заступате међународно право у Бундестагу је за свако поштовање и искрено дивљење. Ваша бескомпромисност и храброст постидела би многе српске политичаре. Супротстављати се једном већ потпуно увреженом мишљењу у Немачкој да су Срби негативци заслужује наше пуно поштовање - истакао је министар Вулин.

Министар Вулин је истакао да  KФОР, тренутно, представља нужну заштиту српског становништва на простору Kосова и Метохије и указао на опасност по мир у региону уколико би дошло до стварања такозване косовске војске.

Министар Вулин и посланик Бундестага Ној сложили су се у оцени да покушаји мењања  Дејтонског споразума представљају претњу по мир у Босни и Херцеговини, а тиме и у целој Европи. 

Александер Ној захвалио се министру на подршци која њему и његовим колегама, како је навео, пуно значи и пожелео му успех у обављању функције министра унутрашњих послова.

Ној је истакао да Европска унија не жели у свом пуноправном чланству земље Балкана, а посебно Србију и да политика Брисела није искрена према Србији.

Такође је истакао да није могуће објаснити како то да је за Берлин и Брисел  такозвано Kосово држава, али да Берлин и Брисел јавно одлучују шта све Приштина сме, а шта не сме да прихвати у разговорима са Београдом.

- Kаква је то „држава“ која не сме ништа сама да одлучи - запитао је посланик Бундестага Ној. 

Берлин и Брисел не желе да се питање Kосова и Метохије реши по мери српских интереса и нагласио да то решење, по његовом мишљењу, не треба да буде по мери Приштине и западних земља.

Ној је нагласио да се неправда према Србима у Бундестагу „може ухватити голим рукама“.

Видео материјал можете преузети са ФТП сервера МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)