ЖОЗЕП БОРЕЉ ПРЕ САСТАНКА: Подстичем наставак дијалога без одлагања

Танјуг

15. 06. 2021. у 09:44

ВИСОКИ представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изразио је данас задовљство због наставка непосредног дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

ЖОЗЕП БОРЕЉ ПРЕ САСТАНКА: Подстичем наставак дијалога без одлагања

Фото АП

Он је уочи данашњег састанка делегација Београда и Приштине у Бриселу рекао да зна да дијалог није лак, али да је неопходан за будућност две стране, и нагласио да се он одвија у тренутку посете америчког председника Џоа Бајдена Европској унији.

- Задовољство је чекати у Бриселу председника Србије Александра Вучића и (тзв.) косовског премијера Аљбина Куртија. Подстичем обе стране да наставе дијалог без одлагања и да се усредсреде на резултате упркос свим потешкоћама. Дијалог неће бити лак, али процес је неопходан за људе на (тзв.) Косову и у Србији - рекао је Борељ.

Он је на конференцији за медији пре састанка изразио задовољство што се разговори у дијалогу одвијају у исто време када се десавају сусрети ЕУ са америчким председником Џо Бајденом.

- Данас ћемо заједно са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком организовати нови састанак на високом нивоу у дијалогу Београда и Приштине. Срећан сам сто се то дешава у исто време када се ЕУ састаје са америчким председником Џо Бајденом - нагласио је европски званичник.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)