ЗА СТОЛОМ УРЕДНИЦИ РТС И РТВ: У парламенту нова рунда међустраначког дијалога о изборним условима без посредовања странаца

В. Н.

14. 06. 2021. у 21:02

У СКУПШТИНИ Србије у понедељак је одржан нови састанак Радне групе за међустраначки дијалог без посредовања странаца на којем су учествовали и уредници јавних сервиса Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

ЗА СТОЛОМ УРЕДНИЦИ РТС И РТВ: У парламенту нова рунда међустраначког дијалога о изборним условима без посредовања странаца

Зоран Јовановић

У име РТС у парламент су дошли Ненад Љ. Стефановић и Зоран Станојевић, а испред РТВ су били Ненад Ћаћић и Жељка Петровић. Са њима су разговарали председник Скупштине Србије Ивица Дачић, функционери СНС Владимир Орлић и Дејан Ђурђевић, као и представници опозиције, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник "Доста је било" Саша Радуловић, председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић, представник ДСС Дејан Шулкић. На састанку су били и представница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић и заменик председника СРС Александар Шешељ.

Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је да је састанак био досад најдужи, али и најтежи по садржају, наводећи да је било жестоког сукоба мишљења између представника јавних сервиса и представника опозиције о заступљености опозиционих странака.

Обрадовић је рекао да је опозиција незадовољна својом заступљеношћу у информативним програмима, међутим, навео је и да постоји, како је рекао, "добра вест", а то је да ће у наредних неколико недеља стићи конкретни предлози од уредника ових медијских кућа.

Тема медија је најважнија за представнике опозиције, па су зато претходни састанак, на којем је договорено присуство уредника јавних сервиса, оценили као конструктиван. Тада је наведено и да је важно да се равноправан медијски третман добије, не само у току кампање, већ најмање шест месеци пре првих следећих избора.

Теме о којима се разговара у Скупштини Србије тичу се медија, изборних процедура, финансирања политичких активности, функционерске кампање, а ту је и питање изборног дана, контроле изборног процеса, у смислу спречавања одређених манипулација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)