ВУЛИН РАСКРИНКАО КУРТИЈА: Понаша се кукавички, боји се да види Вучића очи у очи

Novosti online

14. 06. 2021. у 21:01

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је вечерас у Националном дневнику телевизије Пинк и том приликом истакао да није оптимиста пред преговоре у Бриселу, али да има велико поверење у председника Вучића, баш као и читава Србија.

ВУЛИН РАСКРИНКАО КУРТИЈА: Понаша се кукавички, боји се да види Вучића очи у очи

Фото: П. Митић

Одговарајући на питање шта очекује од сутрашњих преговора Београда и Приштине у Бриселу, министар  је казао да се Курти показао као велика кукавица која непрестано тражи разлоге да избегне лични сусрет и разговор са председником Вучићем. 

- Не видим никакву разлику између Тачија и Куртија, потпуно се исто понашају. Они се међусобно свађају, али када је у питању однос према Србима и када је у питању однос према Србији, нема разлике, понашају се на потпуно исти начин. Сматрају да Срба на Косову и Метохији не сме да буде, а да Србији треба учинити што више зла - истакао је министар Вулин. 

Министар је поручио да је више него бедно то што Курти као члана делегације води девојку која је наводно жртва силовања од стране Срба. Он је додао да би то требао да буде још један вид притиска на Вучића. 

- Курти се прилично понаша кукавички, истура друге људе испред себе, увек тражи начине и разлоге да не дође до разговора и да не види Александар Вучића очи у очи. Да ли Александар Вучић треба да поведе пет мајки деце која су нестала или мајке побијене деце из Гораждевца? Да ли хоће да тако разговарамо? То је кукавички и ружно, користити нечији бол и патњу да бисте покушали да добијете политичке поене и наравно, да бисте вршили притисак на Александара Вучића - истакао је министар унутрашњих послова Вулин. 

- Председник Вучић је тврд човек, издржао је многе притиске и многе уцене. Оно што мене брине у свему овоме јесте управо то што из кукавичлука неког попут Куртија произађе агресија. Обично када нешто не могу да остваре у Бриселу, направе инцидент тамо где живе Срби - казао је министар Вулин. 

Министар је навео да није оптимиста пред сутрашње преговоре, али да има потпуно поверење у председника Вучића и његову политику. Он је додао да је срамота што још увек није формирана ЗСО и да је доведен у питање не кредибилитет Албанаца, већ ЕУ. 

- Годинама се расправљамо око Заједнице српских општина која је требала давно да буде формирана. Када је у питању Заједница српских општина ја више немам однос према Шиптарима, знам да ће слагати, али на том папиру стоји потпис Европске уније, они су дужни да спроведу то што смо договорили. Овде је у питању кредибилитет ЕУ, а не Куртија. Нисам оптимиста пред сутрашње разговоре, имам велико поверење у председника Вучића, знам какав је у кризним моментима, тада је најхладнији, најсталоженији, најстрпљивији, најмирнији и тада га се треба највише чувати - закључио је министар полиције Александар Вулин гостујући у Националном дневнику телевизије Пинк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)