АЛБАНЦИ ПОЛОМИЛИ КРСТОВЕ НА СРПСКОМ ГРОБЉУ: Нови покушаји застрашивања Срба, канцеларија се хитно огласила (ФОТО)

Д. Зечевић

14. 06. 2021. у 14:29

НА ПРАВОСЛАВНОМ гробљу у Ораховцу протеклог викенда поломљене су надгробне плоче и порушени крстови на гробовима Ружице Стојановић, Божидара и Богдана Шарића.

АЛБАНЦИ ПОЛОМИЛИ КРСТОВЕ НА СРПСКОМ ГРОБЉУ: Нови покушаји застрашивања Срба, канцеларија се хитно огласила (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Да су гробови оскнављени приметио је Душан Стојановић, који је отишао мајци да запали свећу а како опомиње Канцеларија за Косово и Метохију ово гробље учестало се налази на удару вандала. Наиме, што породице некако поправе, албански екстремисти преко ноћи поруше о чему сведочи и случај породице Шарић, чије су хумке учестало рушене.

Фото: Д. Зечевић

- Из дана у дан сведочимо акту безумља и насиља којем су Срби на Косову и Метохији изложени више од две деценије, а које данас добија изнова и своју инситуционалну подршку од стране албанских политичара у Приштини. Неспорно је да политичари у Приштини својим запаљивим изјавама, неодмереним реакцијама и одбијањем дијалога инспиришу овакве инциденте, који се по правилу преламају преко леђа Срба који живе јужно од Ибра - истиче се у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију и наглашава да реалност у којој Срби живе на Космету илиструје пример гробља у Ораховцу где готово да нема ни једног јединог надгробног споменика или крста који није оштећен, а исто тако готово да не прође ни један једини дан да се не догоди неки инцидент на простору Косова и Метохије, чије су мете Срби, њихова имовина, цркве и гробови.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Овом гнусном догађају претходило је скрнављење Храма Христа Спаса у Приштини, на коме су исписани погрдни графити "Исус мрзи Србе" и "Симбол шовинизма" пред очима косовске полиције.Очигледно је да антисрпско расположење, праћено израженим верским екстремизмом, узима маха у Приштини, која својим (не)делима директно инспирише и наводи на овакве случајеве -закључује се у саопштењ Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)