СЕЛАКОВИЋ: Србија посвећена заштити права националних мањина

Танјуг

14. 06. 2021. у 12:31

СРБИЈА је посвећена заштити и унапређењу индивидуалних и колективних права припадника националних мањина који живе на њеној територији, изјавио је данас министар спољних послова Никола Селаковић у разговору са високим комесаром ОЕБС-а за националне мањине Каиратом Абдрахмановим.

СЕЛАКОВИЋ: Србија посвећена заштити права националних мањина

Фото П. Милошевић

Селаковић је изразио задоволство чињеницом да високи комесар своје активности у државама учесницама ОЕБС-а започиње посетом Србији, истакавши да наша земља придаје велики значај институцији високог комесара са којом годинама уназад остварује квалитетну сарадњу, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар је рекао да је наш Закон о заштити права националних мањина један од најпрогресивнијих у региону, те нагласио да је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог формирано управо у циљу спровођења и поштовања ових норми.

 - Србија промовише регионалну политику која почива на миру и стабилности и желимо да положај српског народа у земљама региона буде онакав какав је положај националних мањина у Србији -  поручио је Селаковић.

Селаковић је саговорника информисао и о статусу и положају српског народа у суседним земљама и затражио од високог комесара Абдрахманова да то питање држи високо на својој агенди, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)