"КУРТИ ПОКАЗАО ДА ЈЕ КУКАВИЦА": Вулин - Нисам оптимиста пред преговоре у Бриселу

Novosti online

12. 06. 2021. у 11:24

ПРЕДСЕДНИК Покрета социјалиста и министар унутрашњих послова Александар Вулин гостовао је у јутарњем програму телевизије Прва и том приликом истакао да није оптимиста пред наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

КУРТИ ПОКАЗАО ДА ЈЕ КУКАВИЦА: Вулин - Нисам оптимиста пред преговоре у Бриселу

Фото: Танјуг

Коментаришући сва дешавања уочи наставка преговара између Београда и Приштине, најаву тужбе Шиптара за геноцид, понашање Шиптара после одржавања прве литургије након 23 године у недовршеном Храму Христа Спаса у Приштини и исписивање језивих антисрпских графита на вратима цркве, лидер ПС-а и министар полиције истакао је да би Шиптари били најсрећнији када Србија и Срби не би уопште постојали.

- За нас је потпуно свеједно да ли је на власти Тачи, Курти, Харадинај или неко други. Они ће увек имати однос према Србији и Србима такав да би било најбоље да Србије и Срба нема. Тамо где се Шиптари апсолутно питају, Срба нема - казао је лидер ПС-а Александар Вулин.

- Нисам оптимиста пред наставак бриселских разговора.Ово што Курти покушава да уради је толико гадно, приземно и јадно.

- Довешће једну жену која је наводно нападнута када је била девојчица од стране Срба, доводе је као члана делегације који треба да скрене пажњу свих светских медија и изнервира Александара Вучића. А шта је требао да уради Александар Вучић? Да ли треба да поведе људе чијим су сродницима Шиптари секли главе?

- Курти се показао као велика кукавица, довешће некога ко ће требати да уради оно што он неће смети да уради пред Александром Вучићем. Изузетно ружно и пријаво. О чему да преговарамо у таквој атмосфери - упитао је Вулин и поручио да само када треба да се суди Шиптарима за ратне злочине, сведоци нестану или се пронађу мртви и цела међународна заједница на то ћути.

- За разлику од рецимо суђења Харадинају, где су сви сведоци или се убили или су их убили, ми када судимо неком за ратне злочине, ни један сведок не страда, ни један сведок не нестане, него се истина нађе.

- Вучић је рекао и Шиптарима и Хрватима и Бошњацима да покажу где су масовне гробнице и да дођу да их нађу, али да то ураде и Срби, наравно, нико се није одазвао на тај позив, ни Шиптари, ни Хрвати, ни Бошњаци - закључио је министар и председник ПС-а Александар Вулин током гостовања у јутарњем програму телевизије Прва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)