"КУРТИ БЕЖИ И КРИЈЕ СЕ ОД СРБИЈЕ": "Рат" Албанаца у парламенту лажне државе, сукоб Албанаца се заоштрава

Новости онлине

11. 06. 2021. у 17:11

СЕДНИЦУ скупштине у Приштини, на којој је премијер привремених институција Аљбин Курти требало да представи извештај о дијалогу са Београдом, обележила је његова полемика са опозицијом која га је критиковала да нема стратегију за дијалог са Београдом, да иде у Брисел без платформе и стратегије.

КУРТИ БЕЖИ И КРИЈЕ СЕ ОД СРБИЈЕ: Рат Албанаца у парламенту лажне државе, сукоб Албанаца се заоштрава

Фото: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Депоситпхотос

Лидер Алијансе за будућност КиМ Рамуш Харадинај оптужио је Куртија да бежи и да се крије, највероватније од Србије.

- Данас пред нама није премијер, већ лидер који не зна зашто, али је одлучио да се крије и бежи. Није ми јасно од кога. Од кога би другог до од Србије која има превласт над њим. А он нема јасне одлуке и објашњења за позицију (тзв.) Косова. Да ли се можда крије од међународних партнера - рекао је Харадинај.

Он је додао да се Курти можда крије и од САД јер их није позвао да се договоре око дијалога.

- Како се премијер (тзв.)  Косова усуђује да иде на састанке под покровитељством ЕУ без САД. Зашто се не обрати председнику САД да затражи специјалног изасланика за дијалог (тзв.) Косова и Србије - рекао је Харадинај.

Лидер Демократске партије Косова Енвер Хоџај рекао је да се Курти понаша као полазник летње школе и да је у Скупштину дошао као на семинар.

- Начин на који говори о дијалогу је шарлатанство. Очекивао сам да данас причамо о дијалогу и да премијер изнесе принципе, циљеве, крајње рокове. Међутим, грађани би требало да знају да дијалог није политички спремљен на дипломатском нивоу - рекао је Хоџај.

Лидер Демократске странке Косова Љумир Абдиџику поручио је Куртију да не сме да избегава обавезе које има као премијер и да не мисли да га нико неће осудити због процеса дијалога.

- Идете неприпремљени у дијалог. Постоје одређени принципи од којих премијер не може да одустане. први принцип је да се дијалог одржава са (тзв.) Косовом, не због (тзв.) Косова", рекао је лидер ДСК.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)