ВУЧИЋ СА ФРАНЦУСКИМ НАЧЕЛНИКОМ ГЕНЕРАЛШТАБА: Председник Србије и Лекоантр о јачању војне сарадње и заједничким операцијама под окриљем ЕУ

Танјуг

10. 06. 2021. у 17:43

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић примио је начелника Генералштаба оружаних снага Француске генерала армије Франсоа Лекоантра, са којим је констатовао да су билатерални односи двеју земаља у успону, укључујући и сарадњу у области одбране.

ВУЧИЋ СА ФРАНЦУСКИМ НАЧЕЛНИКОМ ГЕНЕРАЛШТАБА: Председник Србије и Лекоантр о јачању војне сарадње и заједничким операцијама под окриљем ЕУ

Фото: Инстаграм

Вучић и генерал Лекоантр су разговарали и о јачању војноекономске и војнотехничке сарадње, као и о унапређењу сарадње у области заједничке обуке, укључујући и операције под окриљем Европске уније.

Саговорници су посебно размотрили унапређење војнообразовне сарадње на бази реципроцитета.

- Србија у Француској види поузданог партнера у области војнотехничке и војноекономске сарадње, што потврђује и кроз бројне уговоре који су закључени у протеклом периоду - рекао је Вучић и нагласио да је партнерство и сарадња и у овој области од стратешког интереса за обе земље.

Саговорници су размотрили и актуелну ситуацији у борби против пандемије КОВИД-19 и истакли да једино заједничком акцијом на глобалном нивоу можемо да превазиђемо изузетно тешке последице које је ова болест нанела свим аспектима живота.

Вучић је посебно истакао да пуноправно чланство Србије у ЕУ остаје један од кључних спољнополитичких приоритета наше земље и додао да Србија улаже велике напоре у процесу евроинтеграција.

- Подршка Француске на нашем европском путу је од великог значаја и ми на ту подршку рачунамо - рекао је председник и додао да је Србија прихватила нову методологију у приступним преговорима, те да очекује да се постигнути резултати адекватно и валоризују кроз отварање нових поглавља у преговорима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)