САМО СРБИ НЕМАЈУ ПРАВО ДА БУДУ НИ СРБИ: Вучић о седници Савета безбедности УН и говору једног од представника УН

Novosti online

10. 06. 2021. у 13:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара на отварању фабрике у Јагодини осврнуо се и на седницу Савета безбедности УН.

САМО СРБИ НЕМАЈУ ПРАВО ДА БУДУ НИ СРБИ: Вучић о седници Савета безбедности УН и говору једног од представника УН

Александар Вучић

- Мислим да су неки то користили не да би говорили о прошлости, већ да би говорили о будућности - да се заустави Србија, а да неким чудом они треба да буду подигнути па макар цену морали да плаћају грађани Србије. Дакле, за нас је важно да будемо окренути будућности, да извучемо поуке из онога што смо ми радили, али и да не газимо по српским жртвама. Што се тиче будућности, ово је будућност, будућност је у фабрикама које ћемо наставити да градимо. То је наша победа.

- Јел сте видели говор једног од представника Уједињених Нација из региона. Тај човек је све време пун мржње говорио о нашем народу. И то о људима који живе и у његовој земљи. Шта онда да очекујете од тих људи. Нису то никакви ни босански, ни хрватски Срби јер то не постоји, то су Срби. Ни ми овде не кажемо српски хрвати, ни српски бошњаци. Само Срби немају право да буду ни Срби - рекао је Александар Вучић и додао:

- Наше је било да се боримо. Борили смо се. Сада иде нова фаза. Борићемо се и у Бриселу. Оно што треба да буде стална фаза је да размиљамо о миру и стабилност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)