ЗАШТО МЛАДИЋ НИЈЕ ХТЕО ДА СВЕДОЧИ ПРОТИВ СЛОБЕ? Генерал је све предосетио, кренули су у разбијање српског јединства

Новости онлине

09. 06. 2021. у 17:01

- ЦИА је организатор разних процеса, а Хашки трибунал је дисциплински орган НАТО, ја се надам да је то свима јасно - рекао је у емисији "Српски св(иј)ет" Горан Петронијевић, добар познавалац међународног права, и истакнути српски адвокат у разним процесима, против ког је својевремено и сам Хашки трибунал отворио процес због наводног непоштовања овог суда.

ЗАШТО МЛАДИЋ НИЈЕ ХТЕО ДА СВЕДОЧИ ПРОТИВ СЛОБЕ? Генерал је све предосетио, кренули су у разбијање српског јединства

Фото: AP Photo/Архива Новости/Депоситпхотос

- Све што се у Хагу догађало је невероватно, и то да они четири пута, два пута у случају Крајишника и два пута у случају Караџића, правоснажно донесу одлуку и кажу да се у тим општинама није догодио геноцид; а онда ово веће дође у ситуацију да опет разматра то питање и да прегласавањем 3:2, дакле врло тесно, не донесу такву пресуду. Невероватна је примена правила која су сами донели - рекао је гост Националне телевизије.

Он је објашњавао и разлоге зашто Хашки суд доноси овакве одлуке:

- Немачка треба да буде водећа држава Европе и не може да носи епитет геноцидна у 21. веку, па мора да упре на неког другог прстом да понесе тај епитет. Они то Србима раде још од деведесетих.

Говорио је о фактима који су закључени у случају Сребреница, о несталим документима који сведоче о наоружаним муслиманским војницима, и о пет пресуда хашког трибунала који у свакој од њих износи различит број страдалих, што је незамисливо за један озбиљан суд:

- Они спиновањем долазе до чувене њихове приче између седам и осам хиљада недужних мушкараца и дечака. То је комплентан манипулација. Дечак који има седамнаест година и има оружје - он је борац, не недужни дечак. У борби и пробоју ви не можете тражити свакоме личну карту. Нема деце и има само једна жена, за коју је доказано да је била борац. Жена, деца и старци су евакуисани са тог простора".

- Геноцид је када се донесе одлука, такозвана геноцидна намера, да се једна група у складу са својом етничком, националном и религиозном припадношћу уништи као таква - гост Националне телевизије је поновио дефиницију геноцида, као доказ да у Сребреници није било геноцида, јер не задовољава ову међународну дефиницију.

- Ми не можемо тужити Немачку за највеће злочине које су починили у Другом светском рату јер смо склопили билатерални споразум са њима о опросту. Ово што су нам урадили деведесетих мора и треба да се тужи, а једина адреса су домаћи судови, јер је штета овде настала. Али држава то неће учинити због свих ових несретних евроатлантских преговора - рекао је Горан Петронијевић, поздрављајући последње изјаве предсједника Србије у том правцу, оценивши их као одважне.

Он је уз напомену да већина у Хашком трибуналу је само читала оно што им је написано и да не знају уопште ни ко је Ратко Младић рекао:

- Од укупно страдалих на подручју Босне и Херцеговине, за злочине над Србима је осуђено седам посто. То је једна страховита порука са којом прелазимо прву петину 21. века, а то је да убијати Србе није кажњиво. То треба стално понављати.

У разговору са водитељком Горданом Јанићијевић, гост је коментарисао и слање Радована Караџића у Велику Британију, у затвор који је најгори у тој земљи, где казну служе најокорелији криминалци, и где су и сами стражари 2019. године протестовали да им се осигура основна безбедност, јер су им животи угрожени:

- Затвори су толико претрпани два и по пута, да се нужда ноћу врши у киблама у собама - то су људи написали као примедбе тамо, што значи да је сасвим могуће.

- Њима је толико тешко што нема смртне казне, да је на овај начин уводе - додаје адвокат Петронијевић.

- Ово је сада свет у ком нема монополарности, нема враћања на старо. Русија, Кина и разне организације јачају, а Америка слаби. Поштовање правних норми је неопходност, којој ако се не вратимо, доћи ће до великих сукоба, а питање је ако до тога дође, да ли би ико остао - коментарисао је глобалну ситуацију гост Српског свијета.

Замену силе права правном силом је окарактерисао овим речима:

- Англосаксонско право је притисак који долази са Запада, који тражи да се колонизира и уништи европско право које потиче на правној сигурности устава и закона, а не на прецеденту.

- Трага о "жутој кући" више нема, јер то нису Албанци измислили, нити ОВК. То им је довежено. Ратови се организују да би се трговало органима, то је ратни бизнис. То је рађено под надзором НАТО, и сада они штите себе као организаторе тога. Тога нема, по званичном објашњењу да није било смештајног простора за доказе - добро упућен у стање у ком се налази овај Суд, Горан Петронијевић је износио и појединачне податке везане за доказе.

Дотакао се у разговору и страдању Срба у Сарајеву и дао један морбидан податак:

- Јавна је тајна да постоји масовна гробница коју неће да отворе. Намерно су копали на другим местима, а не на тачку која им је показана. На сметлишту код Сарајева се налази дечије игралиште испод којег је масовна гробница и нико не реагује.

- Генерал Ратко Младић има једну невероватну интуицију. Знате зашто није прихватио да сведочи против Слободана Милошевића? Он је осетио да га лажу и да му намештају. То су обећања која су била усмерена на разбијање јединства Срба. Младић и Караџић су били на истом путу - констатовао је гост Спрског свијета.

На крају је дао и прогнозу наредних догађаја везаних за Хашки трибунал, на чију је непрофесионалност и намјеру указао више пута наводећи аргументе:

- Питање је каква ће бити пресуда Станишићу и Симатовићу. Она је била ослобађајућа, укинута, а сад им се поново суди. После оваквих најава, то је увлачење Србије у све ово.

Погледајте цело гостовање на Јутјуб каналу ИН4С.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама