ИНСПЕКТОРИ ЗАБЕЛЕЖИЛИ: Лане мање повреда на раду

Ј.Ж.С.

09. 06. 2021. у 14:03

БРОЈ повреда на раду у прошлој години био је мањи него 2019, а захваљујући пројекту "Подршка и унапређење здравља на раду и инспекције рада у Србији", инспекторат је добио пилот учионицу која би временом требала да се развије у центар за едукацију, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

ИНСПЕКТОРИ ЗАБЕЛЕЖИЛИ: Лане мање повреда на раду

Архива

Према њеним фокус је био на модернизацији рада инспектората за рад, те да ће пилот учионица инспекторима омогућити да стекну и развијају знање и вештине у складу са техничко- технолошким достигнућима.

- Урађено је много и то нас подстиче да наставимо још јачим темпом - рекла је министарка. - Тежња је да се створи социјално-економска мотивација код свих учесника у процесима рада и да што већи број привредних субјеката активно управља безбедношћу и здрављем на раду.

Навела је и да су у току активности на изради нацрта Закона о безбедности здравља на раду са циљем спречавања повреда на раду, професионалних болести и болести у вези са радом.

- Доследно ћемо се залагати да послодавци и запослени, уз подршку државе, спроводе све превентивне мере заштите здравља на раду и тако унапреде укупно стање безбедности - закључила је Кисић Тепавчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗА СВАКИ ДАН ИМАЈУ НОВУ ЛАЖ Вучић: Народ је тај који процењује по резултатима рада