ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО: Србија има највећу просечну плату у региону

Танјуг

04. 06. 2021. у 14:13

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија има највећу просечну плату у региону, која је у марту износила 556 евра, као и да верује да ускоро по висини плата можемо да претекнемо и Бугарску код којих је плата 580 евра.

ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО: Србија има највећу просечну плату у региону

Фото: Танјуг

Вучић је рекао да је, према званичним подацима, плата у Црној Гори у марту, била 526 евра, у БиХ око 500 евра, као и да је у Северној Македонији била за 100 евра мања него у Србији , а у Албанији за 150 до 160 евра мања него код нас.

- Претекли смо све у региону по месечним примањима - нагласио је Вучић.

Каже да наравно да немамо више аутопутева него Немачка, али да пропорционално величини наше земље градимо више аутопутева него Немачка и мног друге европске земље.

У Србији се, додаје, гради тренутно пет аутопутева ако се рачуна и изградња Фрушкогорског коридора, као и да ће до краја године почети изградња још три аутопута, тако да ће се градити укупно осам аутопутева.

- Поносан сам што могу да одгововрим на све то потцењивање грађана Србије. Важно је да увек разговарамо и прихватићу увек одлуке народа и ако народ каже да неће да напредујемо и будемо неупоредиво богатији... немам ништа против. Поштоваћемо одлуку народа - рекао је он у контексту критика које стижу н рачун истраyyивања и најављених инвестиција Рио тинто.

Истакао је да је ова власт довела велики број инвеститора у многе делове Србије, као Минт и Адиент у Лозницу, Јазаки у Шабац, да ће Минт отворити фабрику и у Шапцу...

Захвалио је Србији што су добро разумели шта смо све успели да променимо и поручио да нема повратка на лоше и да ће Србија наставити у економији да побеђује.

Вучић је казао да се и Фискални савет огласио и подржао нацрт Фискалне стратегије Србије и додао да ће, уколико и мају буду тако добри резултати као у прва четири месеца, моћи значајно да се повећају плате и пензије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)