ШЕШЕЉ АЛАРМИРАО ЈАВНОСТ: Шест месеци сам упозоравао, сада се то остварује - Он долази из Немачке и на страни је Хрвата (ВИДЕО)

Novosti online

03. 06. 2021. у 15:56

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ оценио је да је руководство Републике Српске с правом узнемирено, јер је немачки дипломата Кристијан Шмит постављен нерегуларно и противправно на место високог представника у БиХ.

ШЕШЕЉ АЛАРМИРАО ЈАВНОСТ: Шест месеци сам упозоравао, сада се то остварује - Он долази из Немачке и на страни је Хрвата (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/илустрација

Како објашњава, Шмита није могао поставити Извршни одбор Савета за имплементацију мира, јер он не поставља високе предсртавнике.

- То је могао бити предлог самог Савета и предлог страна потписница Дејтонског споразума међу којима је и Србија и онда је то требало да иде на Савет безбедности - објаснио је Шешељ за Пинк.

Нада се, како каже, да ће Руси да уложе вето и да ће спречити да се на такав начин бира високи представник.

- Оно што узнемирава је Шмитова орјентација - наглашава Војислав Шешељ и додаје да му је Андреј Пленковић дао орден Анте Старчевића, који је био највећи усташки исеолог свих времена.

Шешељ је јуче на ТВ Хепи изјавио да већ шест месеци најављује офанзиву на Србију.

Лидер радикала је истакао да је Кристијан Шмит близак Хрватима и да је увек подржавао хрватску опцију у сукобима на Балкану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)