БАБИШ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ НА ВАКЦИНАМА: Доказ пријатељства

Танјуг

02. 06. 2021. у 16:50

ПРЕДСЕДНИК Владе Чешке Андреј Бабиш упутио је писмо захвалности председнику Србије Александру Вучићу поводом донације 100.620 вакцина.

БАБИШ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ НА ВАКЦИНАМА: Доказ пријатељства

Фото: Танјуг

-Изузетно ценим овај чин солидарности који доживљавам као још један доказ тесних веза и пријатељства између наших земаља и истовремено као допринос Србије глобалној сарадњи у борби против пандемије, навео је Бабиш у писму, саопштила Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Бабиш је посебно похвалио брзу реализацију понуде и ефикасну комуникацију између радних тимова две земље која је то омогућила.

-Уверен сам да ће Ваша посета Чешкој, као и овај конкретан исход Ваше посете, поново ојачати одличне односе између наших земаља и послужити као подстицај за додатно продубљивање наше међусобне сарадње у свим областима од заједничког интереса, навео је Бабиш.

Фото: Танјуг

Он је поновио и континуирану подршку Чешке европским интеграцијама Србије, наводи се у писму председнику Вучићу.

Србија је у понедељак испоручила Чешкој 100.620 вакцина против корона вируса америчко-немачког произвођача Фајзер-Бајонтек, као помоћ у борби против пандемије.

Авион "Czech Air Force " су на аеродрому "Никола Тесла" испратили премијерка Ана Брнабић и амбасадор Чешке у Србији Томаш Кухта.

Председник Србије Александар Вучић понудио је током званичне посете Чешкој 19. маја донацију премијеру те земље Андреју Бабишу, а Влада Србије је на седници 20. маја одлучила да Србија поклони Чешкој 100.000 вакцина Фајзер-Бајонтек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)