МИНИСТАР ВУЛИН ОБЈАСНИО: Сврха увођења позорника да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбеднији

Novosti online

02. 06. 2021. у 10:01

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин гостовао је на Хепи телевизији и објаснио да је сврха увођења позорника да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбеднији.

МИНИСТАР ВУЛИН ОБЈАСНИО: Сврха увођења позорника да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбеднији

Фото: Танјуг

- У току је обука 400 позорника у нашем Центру за обуку полицајаца у Сремској Каменици, у овом тренутку налази се 400 момака и девојака који ће бити запослени у Београду за неколико месеци и преузеће свој секторски посао позорника, како смо их некада звали или полицајца у заједници, како их данас зовемо- казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на телевизији и додао да је сврха увођења позорника да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбеднији.

- Имаћемо свог полицајца који ће моћи да буде у нашем крају, кога ћемо знати, који ће бити део нашег свакодневног живота и на кога се ослањамо- изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар Вулин је казао да не постоји ситан и крупни криминал и да квалитет рада начелника мери и по томе колико се грађани осећају безбедно на подручју његовог деловања и рада.

- Као што нема тешких и лаких дрога тако нема крупног и ситног криминала. Када вас неко у превозу оџепари, ви се осећате као да вам је читав свет срушен. За вас нема разлике између организоване криминалне групе која је убијала људе и тога што је ваш живот одједанпут повређен, што је неко ушао у ваш стан, што вам се дете вратило без патика, вама се цео свет срушио, какве организоване криминалне групе. То је питање на које ја морам да одговорим, а пре него што ја одговорим, ја питам начелника полицијске управе за догађаје на простору који обезбеђује и ја његов квалитет рада мерим по томе.

Квалитет рада Веска Милића или Богдана Пушића мерим по томе шта је са Беливуком и организованом криминалном групом, али квалитет рада начелника полицијске управе или станице мерим по томе колико су џепароша нашли, колико пута је њихов полицајац прошао испред школе, приметио сумњиве активности, привео некога због пет грама марихуане-  поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)