РУСИЈА ЧВРСТО СТОЈИ УЗ СРБИЈУ: Лавров - Прихватићемо решење за Косово и Метохију које за Београд буде одговарајуће

Танјуг

01. 06. 2021. у 09:17

РУСКА Федерација прихватиће решење за Косово и Метохију које за Србију буде прихватљиво, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров током састанка са председником Народне скупштине Ивицом Дачићем у Москви.

РУСИЈА ЧВРСТО СТОЈИ УЗ СРБИЈУ: Лавров - Прихватићемо решење за Косово и Метохију које за Београд буде одговарајуће

Фото АП

Министар Лавров још једном је подвукао да ће Руска Федерација наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета.

Током разговора у пријатној и пријатељској атмосфери, саговорници су изразили спремност да наставе да доприносе даљем развоју стратешких односа две земље како на билатералном, тако и на мултилатералном плану, саопштила је Скупштина Србије.

Разговарано је о дијалогу Београда и Приштине, ситуацији у региону, као и дешавањима на глобалној политичкој сцени. Лавров је информисао Дачића о предстојећем састанку председника Русије и САД, Владимира Путина и Џоа Бајдена, у Женеви.

Дачић је истакао је да је парламентарна дипломатија снажан механизам за сарадњу и унапређење односа, додајући да је након успешних разговора са председницима Државне думе Вјачеславом Володином и Савета Федерације Валентином Матвијенко спреман да уложи све напоре у јачање ове сарадње, нарочито у оквиру рада Комисије за сарадњу два парламента, чије се наредно заседање планира до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)