ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И ПАРТНЕРСТВО: Министар Селаковић у званичној посети Кини

В.Н.

30. 05. 2021. у 11:00

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић и шеф кинеске дипломатије Ванг Ји поручили су јуче, након састанака одржаних у Гуијангу, да је заједничка борба против вируса корона отворила још једно поглавље добре сарадње у свеобухватним стратешким односима и челичном пријатељству двеју земаља.

ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И ПАРТНЕРСТВО: Министар Селаковић у званичној посети Кини

Фото Министарство одбране

На састанку, министри су разговарали о билатералној сарадњи, борби против вируса корона, економској сарадњи, подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету нашој земљи по питању Косова и Метохије, инфраструктурним пројектима који су реализовани у Србији уз помоћ кинеских партнера, али и о посети председника Кине Си Ђинпинга Београду.

На заједничкој конференцији за медије, кинески министар Ванг истакао је да Кина наставља да подржава Србију у међународним организацијама, посебно у Уједињеним нацијама, по питању интегритета и суверенитета наше земље.

Министар Селаковић је навео да су односи председника двеју држава главни подстрекач све бољим односима и потврдио да ће убудућности радити на успостављању још бољих и чвршћих односа и сарадњи у свим областима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)