ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: Бићу жигосан, али нећу да им потписујем признање независности Косова

Novosti online

29. 05. 2021. у 10:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да Србија мора да учествује у дијалогу са Приштином, али да неће потписати признање Косова.

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: Бићу жигосан, али нећу да им потписујем признање независности Косова

Фото :Д. Миловановић

- Нама 2008. године, када су Албанци донели одлуку о стварању независне државе, а реакција наше државе је била никаква, а такво је било и државно руководство. 2011. смо поставили границу на Јарињу, и данас смо у ситуацији која је ужасно тешка за нас. Девет година смо се борили, и изборили документа која су проблем за Албанце, и зато они неће да установе Заједницу српских општина. И нико на Западу се не узбуђује око тога. Кад бисмо изашли из дијалога ми бисмо били криви, иако они једини не поштују оно што је договорено - нагласио је Вучић, и рекао да ми јесмо део света, али да нећемо подлећи притисцима:

- Они мене због тога нападају, али многи то не примећујете. Они се воде стратегијом да врше притисак на земље као што је Грчка, да би ми на крају прихватили и чланство Косова у НАТО. Наставиће и са криминализацијом моје породице, што су радили уз подршку неких наших чланова, мислећи да ће да се устоличе на власти. Могли сте да чујете у овој декларацији коју смо усвојили јесте да самостално доносите одлуке. Неће одлуке о Србији доносити ниједан амбасадор и странац, већ само ви грађани Србије. И не могу да вам кажем колико ми се гаде људи који мисле да ће их амбасадори довести на чело странке. Сада видите колика је снага независне Србије, народ хоће да се наш човек пита, а не странци, амбасадори и тајкуни. Док смо овде и док је СНС Србија ће да доноси одлуку - казао је Вучић.

- Нећу да им потписујем признање независног Косова - рекао је Вучић, на шта је поздрављен аплаузом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)