СТЕФАНОВИЋ РЕАГОВАО НА КРИТИКЕ: Очигледно да јачање војске Србије некоме озбиљно смета

Novosti online

27. 05. 2021. у 13:10

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, реагујући на критике појединих политичара и аналитичара због повећања издвајања за војску ребалансом буџета, да је очигледно да снажење Војске Србије некоме озбиљно смета.

СТЕФАНОВИЋ РЕАГОВАО НА КРИТИКЕ: Очигледно да јачање војске Србије некоме озбиљно смета

Фото: Министарство одбране

Министар је тврдње да је држава недомаћински и нелогично у години борбе са корона вирусом, уместо у здравство, увећала улагања у ресор одбране за 40 одсто, и то за наоружање, оценио као произвољне и злонамерне.

- Само за изградњу ковид болница у Батајници, Крушевцу и Новом Саду, које су изграђене на војном земљишту и уз ангажовање Војнограђевинске установе, као и за функционисање система војног здравства, од плата војних лекара и медицинског особља, лечења великог броја људи до опремања војномедицинских установа, издвојено је више од 7,5 милијарди динара. Подсећам да војно здравство даје свој максимум у борби против ковид пандемије, али је преузело и део огромног терета који носи цивилно здравство и притом је доступно свим пацијентима, без обзира да ли су војни осигураници или нису- рекао је Стефановић.    

 
Он је подсетио и да се у овом повећању налази раздео за веће плате војника, који заслужују сва могућа улагања у побољшање животног стандарда.        
 
- Када је војска била гола и боса, онда су критиковали зашто се не издваја за војску и за плате војника, зашто нема нове опреме и технике, зашто нам се касарне распадају, зашто имамо два исправна авиона, а сада када улажемо новац гласни су у критици зашто се даје за војску. Заиста сам поносан што се у овом повећању налази и раздео за повећање плата војника, који су то и те како заслужили, али и за набавку нове војне опреме и наоружања, јер желимо да Војска Србије буде најјача у региону- рекао је министар.  
 
Стефановић  је закључио да је очигледно и да постоји матрица злурадих коментара дежурних критичара, који обавезно уследе након сваког инвестирања или било ког потеза који доприноси јачању наше војске.
 
Он је додао да је систем одбране и задовољан и захвалан држави на повећању улагања наведеним ребалансом буџета.
 
-То је огроман новац за Министарство одбране и Војску Србије. Али нам је истовремено, као свим одговорним грађанима Србије, драго што је држава препознала приоритет борбе против пандемије и што су средства која су издвојена и за вакцине и за набавку здравствене опреме, као и за повећање плата лекарима и медицинском особљу свуда у Србији, значајно већа. И срамота је што било ко покушава да умањи напоре Србије у борби против ковида19- рекао је Стефановић.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)