ЛИЦЕМЕРЈЕ БЕЗ ГРАНИЦА: Курти писао игуману Сави Јањићу, жели да посети Високе Дечане

Танјуг

27. 05. 2021. у 00:38

ПРЕМИЈЕР (тзв.) Косова Аљбин Курти упутио је недавно писмо игуману манастира Високи Дечани оцу Сави Јањићу, у којем му је предочио „посвећеност косовске владе у заштити косовског наследа свих заједница на (тзв.) Косову“, пренео је Косово онлајн.

ЛИЦЕМЕРЈЕ БЕЗ ГРАНИЦА: Курти писао игуману Сави Јањићу, жели да посети Високе Дечане

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

Курти се у том писму обавезао да ће влада којом он руководи заштитити православне цркве на Косову, изразивши жељу да посети манастир Високи Дечани, али још није добио одговор.

Информацију о писму је на друштвеним мрежама поделио министар културе Хајрула Чеку.

- Наша влада је заинтересована за заштиту целокупне културне баштине (тзв.) Косова. Културна разноликост наше земља најснажнија је гаранција трајног мира. Као премијер (тзв.) Косова побринуцу се за све наше монументе, посебно за православне цркве и манастире. Сва имовина богатог културног наслеђа (тзв.) Косова без изузетка је извор поноса, идентитета и образовања за нашу земљу и нашу државу -навео је Курти у писму.

Додао је да су „(тзв.) косовске институције до сада предузеле бројне акције како би се заштитила права невећинских заједница“.

- Желимо да наставимо са добрим радом како би сви наши грађани могли несметано да користе нашу културну баштину са универзалним вредностима - поручио је Курти.

Он је на крају свог писма изразио уверење да се само „директном и искреном комуникацијом могу уклонити предрасуде, неспоразуми и решити уобичајени изазови“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)