ХЛАДАН ТУШ ИЗ ТЕХЕРАНА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Ирански амбасадор ставио до знања - Нема признавања

Срна

26. 05. 2021. у 22:26

ИРАН потпуно подржава територијални интегритет Србије, не признаје једнострасно проглашење независности (тзв,) Косова и ти принципијелни ставови ће остати непромијењени, рекао је ирански амбасадор у Београду Рашид Хасанпур.

ХЛАДАН ТУШ ИЗ ТЕХЕРАНА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Ирански амбасадор ставио до знања - Нема признавања

Фото: Ј. Матијевић

- Односи Србије и Ирана су добри, без негативних тачака. Политичка сарадња је на највишем нивоу - рекао је Хасанпур и додао да се тренутно ради на почетку припрема за посјету предсједника Србије Техерану.

Он је навео да Иран има велико разумијевање када се ради о регионалним и међународним питањима, јер и Техеран и Београд покушавају да имају принципијелне ставове засноване на међународном праву и нормама.

- Управо због тога нисмо признали једнострано проглашење независности Косова и потпуно подржавамо територијални интегритет Србије. Наши принципијелни ставови остаће непромењени. С друге стране и Србија стално покушава да се не придружи резолуцијама против Ирана и да гласа против њих - навео је Хасанпур за Радио "Београд 1".

Наводећи да би висок ниво политичке сарадње требало искористити и за унапређење економских односа, те навео како се развија сарадња кроз област пољопривреде, да је у плану израда и потписивање споразума о слободној трговини, да се појачава сарадња у спорту, култури и образовању, а велику перспективу види у туризму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)