БАЈАТОВИЋ ДОБИО ВИСОКО РУСКО ПРИЗНАЊЕ: "Медаља Пушкина" од руског председника Путина (ФОТО)

Бранко Влаховић - од сталног дописника МОСКВА

26. 05. 2021. у 13:03

ВИСОКО руско признање "Медаљу Пушкина" које се додељује заслужним страним грађанима за допринос за равој културних и других веза као и чување традиција у среду је у Москви потпрередседник Руског географског друштва Николај Касимов свечано уручио Душану Бајатовићу директору "Србије гаса" и председник Покровитељског савета Руског географског друштва у Србији као и др. Мирољубу Милинчићу директору тог друштва у Србији који је иначе професор Географског факултета у Београду.

БАЈАТОВИЋ ДОБИО ВИСОКО РУСКО ПРИЗНАЊЕ: Медаља Пушкина од руског председника Путина (ФОТО)

Фото: Б. Влаховић

Њих је председник Путин наградио "Медаљама Пушкина" због великог доприноса развоју односа као и организовању акција чији је циљ боље упознавање историје, културе као и географије две пријатељске земље Русије и Србије.Бајатовић и Милинчић су дали велики допринос и у објављивањуи више књига као и организовању акције "Бесмртни пук" чији је циљ да се не забораве они који су учествовали у Другом светском рату против нациста и фашиста.

Интересантно је да је после Русије која је и покренула акцију "Бесмртни пук" баш Србија имала највише учесника од свих земаља где се таква манифестација одржава.

-За мене је ово велико признање.Част ми је бити у Руском географском друштву на чијем се челу налазе председник Владимир Путин и министар одбране Сергеј Шојгу доказани пријатељи српског народа, казао је Душан Бајатовић.Он је истакао да садашње руско руководство пружа велику подршку Србији поготово у борни за очување своје територије, јужне покрајине Косова и Метохију.

У Србији су штампане бројне књиге као и уџбеник руског језика како би што више младих научило језик пријатељског народа.

Професор Милинчић каже да је велико интересовање младих у Србији који се интересују да боље упознају Русију.И на другој страни све је више Руса који желе да посете Србију и буду у другим крајевима на простору бивше Југославије, пре свега у Црној Гори и БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

БОЛНА ИСПОВЕСТ ЖИКЕ ТОДОРОВИЋА: Никада се није опоравио од изненадне смрти оца и сина