СРЕДСТВА ЗА ПОДИЗАЊЕ НОВИХ ПЛАСТЕНИКА: Покрајинска влада наменила 80 милиона динара пољопривредницима

С.БАЈИЋ

25. 05. 2021. у 19:35

У ЗГРАДИ Покрајинске Владе данас је Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручио уговоре представницима 130 пољопривредних газдинстава која су на конкурсу добила бесповратна средства за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима.

СРЕДСТВА ЗА ПОДИЗАЊЕ НОВИХ ПЛАСТЕНИКА: Покрајинска влада наменила 80 милиона динара пољопривредницима

Фото: Прес служба Покрајинске владе

Том приликом он је нагласио да је укупна вредност тих уговора 132,3 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета издвојено 80 милиона, као и да ће реализацијом те инвестиције у Војводини под пластеницима бити нових 125.000 метара квадратних.

- Покрајински секретаријат за пољопривреду апсолутно подржава пластеничку производњу. Максималан износ бесповратних средстава по једном пријављеном на конкурсу за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу, био је 2,1 милион динара. Тај износ је био виши за десет одсто за пољопривредна газдинстава чији су носиоци жене, за пољопривреднике чија се инвестиција реализује на подручју са отежаним условима рада и за млађе од 40 година. Наш циљ је да подржимо и подижемо производњу- рекао је Божић и апеловао на пољопривреднике да и убудуће активно прате све конкурсне линије и искористе понуђене мере, како би унапредили своју производњу.

Фото: Прес служба Покрајинске владе

 

 

САЊА Милојевић (37) из Хртковаца, општина Рума, први пут је учествовала на конкурсу и истиче да иде даље уз пдршку државе.

- Добила сам 640.000 динара, што је 60 одсто вредности два пластеника у које улажем мојих 40 одсто средстава. Реч је о пластеницима дужине 45 а ширине осам метара у којима гајим спанаћ, паприку, краставце, a један део ћу поcадити и цвеће- каже Милојевићева.

Марко Миловић (37), дипломирани економиста из Врбаса, већ пет година, како каже, учествује на конкурсима а добијена средства улаже у пластенике за паприку.

- Имамо око 30- 40.000 струкова у затвореном и око 200.000 струкова на отвореном простору. Бесповратна средства нам много значе, као рецимо, када трчиш маратон а а неко ти да воду- објашњава сликовито Миловић.

Иначе, највећи број уговора данас је додељен пољопривредницима из Оџака, Руме, Новог Сада, Врбаса и Бачке Паланке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)