ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ЕВРОПСКОГ РОМСКОГ ИНСТИТУТА: Запослићемо 100 рома у јавној администрацији

Танјуг

25. 05. 2021. у 17:59 >> 18:14

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је отварању Европског ромског института за уметност и културу и Ромског образовног фонда.

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ЕВРОПСКОГ РОМСКОГ ИНСТИТУТА: Запослићемо 100 рома у јавној администрацији

Фото: Printscreen

Уживо пратите на приложеном видео-снимку:

На самом почетку обратио се немачки амбасадор Томас Шиб.

- Поносан сам што учествујем на данашњем догађају. Немачко министарство спољних послова подржава рад ове канцеларије. Ова борба захтева будност, пажњу... Заиста се радујем да посетим изложбу и желео бих да честитам од срца отварање канцеларије - рекао је Шиб.

Фото: Принтсцреен

 

Шеф Делегације ЕУ у Србији, Сем Фабрици, истакао је значај препознавања проблема рома и интеграцију рома.

- Велика ми је част да будем део овог важног догађаја. Важно је да унапредимо културу ромског народа. Желео бих да похвалим Владу Србије што је ово све омогућила.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија запослити 100 Рома у јавној администрацији.

Фото: Принтсцреен

- Веома ми је драго што сам овде. Ми смо на овим просторима научени да се боримо против других, а данас сам срећан што можемо да се боримо за различитост и инклузију рома. Овде смо сви говорили о рањивости, а ја бих да споменем потенцијал који Роми имају данас у Србији. Ту има велики број младих, уметника, научника... Морамо да развијамо предузетнички дух код Рома. Запослићемо 100 Рома у јавној администрацији.

Председник је истакао да Србија не дели људе према националној или верској припадности, а о чему сведочи вакцинација која је организована за све грађане наше земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)