РУГАЊЕ ИЗ ЗАГРЕБА: Хрватска шурује са Приштином, па се чуди реакцијама српских званичника

Драгутин Стевановић

10. 05. 2021. у 10:09

Оштећеног слуха од недавних поклича против Срба у Борову Селу на Ускрс, али и даље бритким језиком, хрватска власт нам успут држи лекције о томе зашто каскамо на европском путу

РУГАЊЕ ИЗ ЗАГРЕБА: Хрватска шурује са Приштином, па се чуди реакцијама српских званичника

Новости

ХАЈДЕ коначно да разговарамо. Бирајте тему! Хоћете ли да причамо о људским и мањинским правима, тековинама антифашистичке борбе, слободној употреби језика и писма, повратку узурпиране имовине, хапшењима својих грађана по тајним оптужницама, насилном прекрајању граница, међукомшијским односима, европским вредностима...

Много је тема које морамо да отворимо или да наставимо са Хрватском. Посебно што се њихов председник Милановић позива на разговор. Он истиче да би разговарао "без ругања" пре него што је потписао указ о повећању броја хрватских војника на Косову да је мислио да ће то сметати "људима у Београду, конкретно Вучићу".

Уместо разговора са Београдом, Загреб се определио да у Приштину пошаље гласноговорника, свог шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана, да од косовских Албанаца узме муштулук најавом да ће хрватске војне снаге бити појачане на територији Косова и Метохије.

Овај емисар је претходно домаћинима обећао пакет помоћи, у којем је и подршка око визног режима и апел државама које то нису учиниле да признају Косово. А само који дан раније Загреб је обновио понуду Приштини да им буде ментор приликом формирања "војске Косова".

Оштећеног слуха од недавних поклича против Срба у Борову Селу на Ускрс, али и даље бритким језиком, хрватска власт нам успут држи лекције о томе зашто каскамо на европском путу, не пропуштајући да помене "великосрпску агресију". Уз то, реакцију Београда и Срба са КиМ, који су само исказали оправдани страх зато што се "браћа по оружју" групишу у "олујним временима", називају - хистеричном.

У реду, Србија хистерично поручује - ми смо за мир у целом региону! А ви нам смирено кажите: "Шта тражите на КиМ?" Одговорите, нећемо се ругати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)