САХРАЊЕН У ИМПРЕСИВНОЈ ГРОБНИЦИ: Док жртве албанског злочинца немају ни обележје, Леши добија маузолеј

Раде Драговић

10. 04. 2021. у 07:24

ЖРТВЕ терориста тзв. Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе - око стотину војника, полицајаца и цивила, немају ниједно, чак ни скромно обележје у Србији.

САХРАЊЕН У ИМПРЕСИВНОЈ ГРОБНИЦИ: Док жртве албанског злочинца немају ни обележје, Леши добија маузолеј

Новости

Али командант ОВПБМ, злочинац и терориста Ридван Ћазими - има. Капетан Леши, како му тепају, сахрањен је у импресивној гробници у Великом Трновцу, са спомеником у облику кечета, скупоценом оградом и албанском заставом која се непрекидно вијори. Као да то није довољно, ових дана на месту погибије, добија и маузолеј. У њему ће бити изложени предмети из његовог богатог терористичког живота - униформе, мапе на којима је планирао нападе, албанска застава, можда и лично наоружање.

Свакоме је јасно да усред Србије, са ове стране административне линије, ниче светилиште терористима. Истим оним који су минирали путеве, пуцали на полицију, ноћу упадали у села, уцењивали и отимали. Све то, да апсурд буде већи, са грађевинском дозволом овереном у општини.

Мржња према Србима, иначе, била је највећи домет јунака овог музеја. У његовој раскошној биографији стоји и да је ратовао у Хрватској и Босни, а био је припадник и ОВК.

Потреба породице, па и сународника, да обележе место нечије погибије или почивалишта, ко год он био, разумљива је. Подизање музеја и грандиозних маузолеја, окићених страним заставама и симболима, нешто је сасвим друго - недопустиво сакрализовање тероризма и злочина. И провокација са поруком: "Србија није наша држава, наш херој је терориста Леши".

Држава има закон који, између осталог, забрањује подизање споменика који симболизују губитак суверенитета, независности и слободе. Аћиф-ефендијина табла у Новом Пазару и најмање десетак меморијала терористима на југу као да поручују Србији: "Шта ће вам то, када закони за нас никада нису важили".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

buki

11.04.2021. 10:30

Time što zakoni Srbije ne važe u Preševu i Bujanovcu, Srbija je već priznala nezavisnost tih oblasti, i pre nego što su to Albanci tražili. Osim toga, šta nas sprečava da tamo podignemo spomenike našim borcima i uhapsimo svakog ko pokuša da ih oskrnavi?