БРИСЕЛ ЗАБРЉАО И СА AУСВАЈСИМА: Бесмисленом политичком одлуком ЕУ је здравље “шутнула” на друго место

Јелена Субин

15. 03. 2021. у 12:09

Уместо да ЕУ, као неко ко пропагира слободу кретања, предњачи у заговарању вакцинације и што брже и веће имунизације, јер је то и једини начин да ова пошаст стане, она је управо уништила тековину на којој је и створена

БРИСЕЛ ЗАБРЉАО И СА AУСВАЈСИМА: Бесмисленом политичком одлуком ЕУ је здравље “шутнула” на друго место

Новости

ЕВРОПА је забрљала.

Сама најава да ће се у фамозним ковид-пасошима наћи само оне вакцине које је одобрио Брисел, делује застрашујуће. Нарочито што још нису прстом мрднули да до вакцина дођу државе ван ове, "елитне" заједнице. Нису се чак много ангажовали ни да њихови грађани буду вакцинисани, па се и даље врте око једноцифреног процента.

Ова, јасно политичка одлука, додатно је ставила у расцеп Запад и Исток. Здравље грађана "шутнула" је на друго место. Па, док је ЕУ полемисала о врстама вакцина, многе земље су се окренуле оним добрим и доступним цепивима - руском "спутњику" и кинеском "синофарму". Решење стручњака ЕУ није чекала ни Мађарска, која је више од 500.000 својих грађана вакцинисала "кинезом".

Уместо да ЕУ, као неко ко пропагира слободу кретања, предњачи у заговарању вакцинације и што брже и веће имунизације, јер је то и једини начин да ова пошаст стане, она је управо уништила тековину на којој је и створена. Ништа Европа није научила. Показала је лицемерје, док јој грађани месецима чекају у реду за било коју вакцину.

Сигурно је једно, каква год одлука Брисела била 17. марта, први лепи дани предстојеће летње сезоне отвориће границе многих држава ЕУ. Не питајући за порекло вакцине. Нико не жели, нарочито у време велике економске кризе, да се одрекне милиона кинеских туриста. Неће испустити ни богате Русе, који воле да троше по Европи. Нико се неће одрећи њихових пара.

Међу првима који ће се "покајати" због ове одлуке биће управо они који се сада највише и залажу за ову, сумануту, идеју. Са оваквим ставом, Србија, као земља која тежи да постане чланица, с правом може да се пита хоће ли јој се наметнути још једно поглавље - западне вакцине!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Shw

15.03.2021. 18:04

Shuplja pricha satanskih tvoraca kao i sve u njihovom rezhiranom svijetu. Po medijima se vodi lazhna dijelektika tipa chije vakcine ce se prihvatati u vezi "kovid pasosha", pojavljuje se neko lazhno zgrazhavanje kako to da se nece ruske i kineske vazhit, da se time skrene pazhnja sa tematike da se ti pasoshi uopste pojavljuju. To je kao da se posle necijeg ubistva diskutuje koju boju majice je napadach imao.