РАМУШОВИ ОПАСНИ СНОВИ: Ћутање Брисела на сулуде потезе само охрабрује хашког клијента

Драгутин Стевановић

21. 01. 2021. у 10:07

РАМУШОВИ ОПАСНИ СНОВИ: Ћутање Брисела на сулуде потезе само охрабрује хашког клијента

Новости

Досад смо се више пута уверили да, колико год биле кловновске, најаве приштинских главешина не могу тек тако да се игноришу

ИЗНЕО је Рамуш Харадинај понуду Београду: нећемо ићи на референдум и ујединити се са Албанијом ако признате Косово. Овај стари хашки клијент, који годинама вешто избегава руку правде, поново је активирао уцењивачку машинерију, а овога пута тврди да је све одговор на "немар Брисела према Косову".

Ново директно признање из Приштине да не одустају од сна о "великој Албанији" који може да уздрма регион, није пробудило бриселске званичнике. Настављају да, попут детета, рукама затварају очи, мислећи да ће их тако невидљиве мимоићи невоље.

Делимично су у праву они који тврде да је Рамушева запаљива реторика у служби предстојеће битке за парче власти на КиМ. Али, много је вероватније да се бивши вођа ОВК, осокољен изостанком реакције Брисела на све његове раније сулуде потезе, упустио у финално тестирање издржљивости живаца.

Упркос томе што је упро прстом у ЕУ, његове поруке су упућене Београду. Преведено, није признавање Косова најгори сценарио који може да вас снађе. Харадинај нам нуди да изаберемо мање зло, на шта Брисел такође ћути. Да ли је то ћутање знак одобравања?

Досад смо се више пута уверили да, колико год биле кловновске, најаве приштинских главешина не могу тек тако да се игноришу. Уз добре чуваре леђа мрцварили су таксама српски народ, без страха од одмазде годинама избегавају да формирају ЗСО, наочиглед међународних чауша прогањају наше сународнике...

И ево га Харадинај, који је као дечак маштао да постане астроном, сада прети спајањем Косова и Албаније. Последњи је час да му се та идеја избије из главе, док не умисли да је толико моћан да може да помера небеска тела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)