ДИЈАГНОЗА

Бранко Влаховић дописник из Москве

04. 12. 2020. у 11:10

ДИЈАГНОЗА

Новости

ЛОНДОНСКИ таблоиди а за њима и минорни руски опозициони медији кренули су у нову кампању против Владимира Путина. Недавно је "Дејли мејл" објавио текст како је руски председник оболео и да га блиски људи наговарају да напусти све функције 2021.

Да буду уверљиви написали су како чудно држи руке и да му подрхтавају ноге. Затим је таблоид "Сан" објавио да Путин има симптоме Паркинсонове болести, а то им није потврдио неки угледни лекар него историчар Валериј Соловеј.

Ту сензационалну информацију одмах су пренели још неки други таблоиди, а затим и њихова балканска фамилија. Иако такве измишљотине у Кремљу не коментаришу, овог пута је председников портпарол Дмитриј Песков казао да је све то писаније - бесмислица.

Наравно да је све то будалаштина јер човек који је болестан не би могао да издржи радни ритам који има руски лидер. Ретки су председници држава који се у току дана сретну или разговарају преко видео-везе са толиким бројем политичара разног нивоа. Ето, недавно се Путин срео са већом групом новоакредитованих амбасадора у Кремљу. Пре тога су екселенције морале да прођу три теста и они који су имали сва три негативна могли су да се сретну са својим домаћином и увере се да је бодар и доброг здравља.

Друга омиљена тема западних таблоида су жене. Овог пута су западни таблоиди преузели текст из руског опозиционог гласила "Пројект". Они наводе да Путин има ванбрачну ћерку са блиском познаницом Светланом Кривоногих из Санкт Петербурга, која је рођена 2003. и јако личи на "оца". Али то издање није објавило никакву фотографију девојке већ треба да им се верује на реч. Председнички избори у Русији се одржавају тек 2024, али овог пута су Путинови непријатељи поранили да га оговорају. Очито и да многима од њих треба дијагноза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)