"ЧИМ ЈА У КЛАВИР, КОМШИЈЕ У ЗИД" : Случај младог пијанисте из Ниша поделио јавност

Јелена Матијевић

18. 09. 2020. у 07:04

У случају талентованог пијанисте и универзитетског професора, простора за договор има, без обзира на то што обојица, засад, чврсто стоје на својим супротстављеним позицијама

ЧИМ ЈА У КЛАВИР, КОМШИЈЕ У ЗИД : Случај младог пијанисте из Ниша поделио јавност

Новости

ЗБОГ пријаве комшије да свакодневним важбањем клавира "нарушава јавни ред и мир, и угрожава мир и спокојство грађана", млади пијаниста Владимир Аћимовић из Ниша нашао се пред Прекршајним судом. Његов случај заокупио је ових дана пажњу српске јавности која се поделила у два табора.


У једном несебично пружају подршку талентованом и награђиваном музичару, док у другом потпуно разумеју потребу његовог комшије математичара - универзитетског професора, којeм су за рад неопходни мир и тишина.


Пре два дана Владимир је упутио писмо и председнику Вучићу, а његов комшија тврди да је нудио финансијску помоћ да Владимир изолује просторију у којој свира, али је он то, како тврди, одбио.

Да ли ће ово бити само још једна прича о нашим наравима по систему "чим ја у клавир, комшије у зид" која ће имати безброј наставака или има наде за компромис?


С правом би га требало очекивати. Поразно би било да га не буде, али не би изненадило, јер, нажалост, у нашем друштву све је мање места за стрпљење, разумевање и толеранцију. За чарке, свађе и којекакве, чак и апсурдне судске процесе, повода овде никад није мањкало. А, компромис је "тешка реч", толико да је његово изналажење, углавном, унапред мрско и осуђено на пропаст.


У случају талентованог пијанисте и универзитетског професора, простора за договор има, без обзира на то што обојица, засад, чврсто стоје на својим супротстављеним позицијама. Музичару не би требало да недостаје такта, а математичару су свакако познати појмови заједничких скупова и њихових пресека. Ту ће се негде наћи и заједничко решење. Ако ниједно не помогне, ту је бар поштовање прописаног кућног реда, који мора да је окачен негде у њиховој згради.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)