САМО ТРАЖЕ ПОВОД ЗА САНКЦИЈЕ: Западна “брига” за Наваљног крије друге мотиве

Бранко Влаховић - стални дописник из Москве

26. 08. 2020. у 11:22

САМО ТРАЖЕ ПОВОД ЗА САНКЦИЈЕ: Западна “брига” за Наваљног крије друге мотиве

Новости

Што се тиче угледа пацијента "Шарите", немогуће је да Меркелова не зна да он није озбиљан противник Путину и да иза њега не стоји ниједна озбиљна партија

НЕ чекајући да лекари берлинске универзитетске клинике направе још једну свеобухватну анализу здравственог стања руског лидера "мале опозиције" Алексеја Наваљног и утврде чиме је то стварно отрован, на Западу су почели да нападају председника Русије Владимира Путина.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је пожурила у тандему са својим министром спољних послова да тражи од Кремља да организују озбиљну истрагу и казне онога ко је отровао Наваљног за кога у Берлину мисле да је важан човек опозиције.

Наравно да Путину не пада на памет да јавно било шта објашњава Меркеловој већ је берлинском тандему одговорио портпарол Кремља Дмитриј Песков који је немачку оптужбу назвао празном буком па се према њоји не могу озбиљно односити. Навео је и да не разумеју чему журба да се тврди да је Наваљни отрован кад још све анализе нису готове.

А што се тиче угледа потоњег пацијента "Шарите", немогуће је да Меркелова не зна да он није озбиљан противник Путину. Иза њега не стоји ниједна озбиљна партија. Осим тога Наваљни има један велики политички минус код великог броја руских гласача јер за своје активности добија новчану помоћ из иностранства. Наваљни и сви они који обилазе западне амбасаде и од њих добијају инструкције могу само да дижу буку али немају шанси да освоје власт.

Произилази да је Западу потребан само повод да уведу санкције Русији и њеном руководству па је после афере са пензионисаним двојним шпијуном Скрипаљом на ред дошао и случај Наваљни. Пошто се декларише као борац против корупције, он би сигурно имао више симпатизера у Русији кад би се одрекао суфлирања из иностранства. У Русији већина тешко може да подржи патриотизам финансиран са стране и из извора намењених за прављење хаоса у земљама чија им се руководства не свиђају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)