ХОЋЕ ЛИ ПРЕСТАТИ ЊЕНЕ МУКЕ: Наставља се животна драма Бранке Милић

ВЕЛИША КАДИЋ

14. 08. 2020. у 09:52

ХОЋЕ ЛИ ПРЕСТАТИ ЊЕНЕ МУКЕ: Наставља се животна драма Бранке Милић

Новости

И све ово време ниједно удружење или невладина организација, сигурне женске куће, не реагују на животну драму кроз коју пролази Бранка

БРАНКА Милић (66) из Новог Сада, мајка и бака, по занимању грађевински инжењер, већ четири године проживљава тортуру у Црној Гори. Ова жена, која је у првостепеној пресуди Вишег суда у Подгорици осуђена на три године затвора због покушаја "државног удара" 16. октобра 2016, дане и ноћи проводи у протвору. Од неугледне спушке самице, са једним прозорчићем, без вентилације и константном неонском светлошћу, без подлоге за душек, без стола, са нужником који није издвојен из собичка од шест квадрата, па до зграде Амбасаде Србије у Црној Гори где је спас нашла од прогона судских власти и гротескне оптужнице.

Као срчани болесник није имала адекватну негу и није била смештена у затворску болницу у Спужу и поред многобројних захтева. Српски Асанж, како су је прозвали њени пријатељи, већ 21 месец борави у дипломатском представништву Београда.

У међувремену Бранкино здравље се погоршало па ју је уз високи крвни притисак снашао херпес, а прилично је отечена по телу, док тешко изговара речи. Све је то последица лошег психичког стања изазваног торутом органа власти у Црној Гори, као и дуготрајног боравка у затвореном простору и екстремних врућина.

И све ово време ниједно удружење или невладина организација, сигурне женске куће, не реагују на животну драму кроз коју пролази Бранка.

- Ћерај ту стоку из Црне Горе - апелује Милов депеесовац Ненад Вујошевић.

Ако се може наћи олакшавајућа околност у овој ситуацији јесте да је Бранка сигурна у Амбасади Србије и да не може бити ухапшена без сагласности Београда.

- Само ме мртву одавде могу изнети - поручила је више пута Бранка.

Бојимо се да је режим у Подгорици свесно убија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)