ДОК СЕ РЕГИОН СВАКОДНЕВНО НАОРУЖАВА: Људи добре воље су се наоружавали љубављу и солидарношћу, да у овој борби победи живот мале Софије

Иван ЛОВРИЋ

понедељак, 03. 08. 2020. у 12:00

ДОК СЕ РЕГИОН СВАКОДНЕВНО НАОРУЖАВА: Људи добре воље су се наоружавали љубављу и солидарношћу, да у овој борби победи живот мале Софије

Новости

За мало више од четири месеца средства су прикупљена. А од сваке те донације могла би се направити мала прича

СОФИЈА. Једно име, а две приче. Једна истанбулска, а друга београдска. Док је у првој мујезин са минарета Аје Софије, сада џамије, позивао вернике на молитву, у другој, на брдовитом Балкану и шире, велика пажња се поклањала малој Софији Маркуљевић. Ми ћемо о овој другој причи, која заличи и на бајку.

Добри људи прикупили су велики новац за лечење мале Софије у Америци. Доктори су установили да се ради о тешкој болести, спиналној мишићној атрофији, тип један. Та болест је прогресивна и смртоносна, и деца живе максимално годину до две без терапије. Лек за њу постоји само у Америци.

За мало више од четири месеца средства су прикупљена. А од сваке те донације могла би се направити мала прича. Неки су продавали лубенице, неки своје моторе. Донације су стизале из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, дијаспоре. Наше мало срце успело је да уједини ове просторе и показало да велико срце људи још постоји.

И шта се још показало? Да живот може и у другом правцу. Док се овај регион свакодневно наоружава, неки људи добре воље су се "наоружавали" љубављу и солидарношћу, да у овој борби победи живот мале Софије.

Софија ће за неколико дана са родитељима Маријом и Стефаном преко океана, а у овој акцији била је битна свака донација, сваки СМС, сваки лајк, сваки шер. За ову нашу причу значајно је што на овим просторима постоји нада да можемо да се окупимо и око другог, што је битно за миран живот.

И док са великом љубављу и надом пратимо малу Софију на велики пут, подсећамо и на несебичну поруку њеног оца Стефана. Он моли све људе који су наставили да прикупљају новац за Софију да та средстава преусмере на рачун мале Лане Јовановић, која болује од исте болести. Сигурни смо да ће и Лана путевима љубави стићи до опоравка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)