КОМЕНТАР: Академик са маниром Монтија Пајтона

МИЛАН БАБОВИЋ

среда, 15. 07. 2020. у 11:16

КОМЕНТАР: Академик са маниром Монтија Пајтона

Новости

У ТРЕНУТКУ када настаје овај текст, његов јунак се самокандидује за председника некакве скупштине слободних грађана на платоу код Филозофског факултета. Реч је о академику Душану Теодоровићу, који у маниру Монтија Пајтона "бира" паралелни парламент, јер му се влада у којој је био виђен за министра просвете у међувремену - распала.

И права је срећа што га није запао ни тај виртуелни мандат, пошто ни њега није достојан. Пропагирајући селективну правду током укључења на ТВ Н1, у време док је руља засипала полицију бакљама и камењем јуришајући на Скупштину, овај слободоумни интелектуалац, инатећи се сам са собом, прекорно нам је објаснио да је "Косово де факто држава и да се морамо помирити са тим".

Ништа ново за грађанску опцију, која би Грачаницу трампила за "Пети паркић" или паркинг-место у црвеној зони. Али овде на видело избија тотална хипокризија толерантног члана САНУ који се у освит избора прославио упоређивањем гласача СНС са нацистима.

Јер, Теодоровић се поставља као морална вертикала "боље Србије", уцвељена због кршења основних људских права и демократије које спроводи "тиранска власт". Ватрено брани начела и тековине цивилизације, који су, по његовом мишљењу, угрожени, али му дигнитет професорског позива калира пред Тачијевом нарко-државом.

Академик и њему слични спремни су бескичмено да пристану на право силе, ако је спроводе НАТО и Запад. Док лију крокодилске сузе за "голоруком децом" која кидишу на кордоне, помирљиво слежу раменима на "жуту кућу", Гораждевац, Старо Грацко, јавни клозет у Самодрежи... Боже мој, шта да се ради, то је друга држава... Шта се њих правдољубивих грађана тиче што је тамо "демократија" стварана бомбама и затварањем Срба у гета. By the way Kosovo...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Talaj

16.07.2020. 16:42

Beše li to onaj Dušan Teodorović koji je bio "žrtva" Miloševićevog sistema pa je ostao bez radnog mesta na Akademiji, iz tako banalnog i bezveznog razloga jer bez obrazloženja nije dolazio na posao? Beše li to taj isti Teodorović koji je posle 5. oktobra intervencijom Slobodanke Turlajić i još nekih bez konkursa ponovo zaposlen na isto radno mesto? Obraz - šta to beše?