Јадници

НЕДЕЉКО ИЉУКИЋ

19. 12. 2022. у 07:00

БИЛА је субота, 9. октобар 1999. године када је препун "Максимир" једва и "на нож" дочекао, па се муњевито испразнио после ремија Хрватске са "плавима" које је са клупе водио Вујадин Бошков, а на терену био Синиша Михајловић.

Јадници

В.Н.

Пре утакмице је фудбалски син покојног чика Вујкета отишао до источне трибине, погледао огромну заставу на којој је писало "Вуковар", прекрстио се, а са усана му се видело обећање да ће та и остале три трибине туговати после историјских 2:2.

Хрватска и "Максимир" никада нису заборавили ту суботу, а никада неће опростити Синиши Михајловићу оно шта им је радио те ноћи на терену, када је у 25, па 31. минуту асистенцијама почастио Пеђу Мијатовића и Декија Станковића.

Толико му то памте, да је млада генерација неписмених и задојених "новинара" с оне стране Саве нашла да вређа из својих тастатура мртвог Михајловића. Тако им је ваљда лакше, да га онако вечно уснулог, у ковчегу пред којим се већ два дана клањају Рим, Европа и свет, назову "расистом, пљувачем и пргавим љубитељом ратних злочинаца". Тако пишу потомци оних који су живом Синиши опљачкали кућу у Борову Селу, пуцали "храбро" у његову слику коју су мајка и отац држали на зиду дневне собе и онда кућу запалили. Чак и у српско-хрватском речнику постоје две речи које се исто пишу и значе, а које им живи ми са овог света и мртав Синиша са оног, шаљу на адресу редакције: Мржња. Јадници!

Једини језик који ви разумете је језик којим је Бата Мирковић исте оне суботе објашњавао Роберту Јарнију како се "разговара" са мрзитељима и јадницима. Стида немате, а ни мудрости. Једна од њих каже да је мртвом вуку лако реп мерити.

Јадници!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

МОЛИЛИ СМО ДА НАМ НЕ УБИЈУ МАЈКУ: Животна трагедија Мише Јанкетића - пресудили јој четници јер је била партизанска жена