НАСИЉЕ: Родитељи, васпитачи и законодавци - у питању је будућност наше деце

Јелена СТОЈКОВИЋ

21. 11. 2022. у 07:00

СЕРИЈА обелодањених случајева насиља у школама у Србији показала је мањкавост примене постојећих правилника, да се насиље толерише, да насилници имају подршку родитеља, као и да им се у овом тренутку не може стати на пут.

НАСИЉЕ: Родитељи, васпитачи и законодавци - у питању је будућност наше деце

Новости

Да није реч о изолованом случају сведоче многобројне приче. Укратко, ђаци једни друге ударају, везују, скидају и снимају. Стручњаци одмахују главом, а додатно је фасцинантна потреба надлежних у школама да ситуацију припишу несташлуку, позивајући се на тимове против насиља, процене психолога и верујућу на реч деци која тврде да су се шалили.

Нису нове генерације измислиле несташлуке, деца су у својој искрености увек била сурова, али некадашње вербално насиље замењено је физичким и све то у служби друштвених мрежа и немилосрдне борбе за што више прегледа и лајкова.

За почетак, да ли постоји могућност забране мобилних телефона, избацивања из школа, санкционисања на било који начин? На крају, не можемо игнорисати ни реч стручњака који тврде да насиље креће из куће, да деца опонашају најближе. Сметао нам је повишен тон просветара, када нам децу казне и "пошаљу их у ћошак", сметало нам је што су "угрожена дечја права". Та иста права довела су до тога да деца буду ауторитети просветарима, малтретирају вршњаке па чак и наставнике и расту у идеји да ће мама и тата "заташкати" случај. Платон је давно рекао да "држава неће много изгубити ако обућар нема појма о свом занату, једино ће Атињани бити лоше обувени. Али, ако васпитачи омладине буду рђаво испуњавали своје обавезе, онда ће створити поколења незналица и порочних људи, који ће упропастити будућност отаџбине".

Родитељи, васпитачи и законодавци, крајње је време да се уједините јер је у питању будућност наше деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СТАВ БЕОГРАЂАНА: Питали смо грађане шта мисле о забрани пушења у затвореном коју тражи министарка Даница Грујичић (АНКЕТА)