МАНАСТИР: Провокације на Цетињу и камење злобе на монахињу

Велиша Кадић

10. 08. 2022. у 12:00

СА дрвореда, уличне расвете, кровова кућа и зграда, димњака, стогова сена, штала, гаража, шљивика, разапета, испуцала, измучена црногорска државна застава завршила је ових дана своје путешествије на шиљцима ограде Цетињског манастира.

МАНАСТИР: Провокације на Цетињу и камење злобе на монахињу

Новости

Можда би она ту и нашла мир да је повод другачији, а не онај који су измислили острашћени црногорски националисти. Готово на нож дочекали су времешну монахињу која је покушала сачувати достојанство том симболу када ју је узела у руке, лагано склопила и покушала вратити незнавеном комити. Тада се почело обурдавати камење злобе са Ловћена на монахињу, Цркву, цео један народ. Епилог - пријава против монахиње и порука министра унутрашњих послова Филипа Аџића да заставу не морају волети, али ће је морати поштовати.

И све ово дешава се док се још није осушило мастило са Темељног уговора којим треба да се уреде односи СПЦ и државе Црне Горе. Малобројни јуришници Мираша Дедеића кренули су у ново светогрђе православних богомоља на Цетињу, селима оближњих нахија па све до Подгорице, потпомогнути апелима шефа дипломатије Ранка Кривокапића да се барјак Црнојевића "мора врнут" на Манастир. Међу њима су виђени и момци са Цетиња у хрватској шаховници. Једном од њих, како се прича, деда је био свештеник Митрополије црногорско-приморске, док је другоме породица преживела захваљујући Народној кухињи Митрополије! Црква хлебом - они на њу каменом!

Но то је залудни посао. Цетињски манастир, који је вековима био седиште духовног и политичког живота Црне Горе и који је проживео бројне похаре, увек се поново уздизао. Тако је било и деведесетих, када су идеолози данашњих "патриота" каменицама на светињу и ћивот Светог Петра Цетињског "бранили" своје "црногорство". Знамо како су га одбранили и где су завршили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом