ВИРУСИ: Уместо права, завладао је поредак "правила" који се сада руши у тутњави артиљерије у Украјини

Драган Вујичић

27. 06. 2022. у 11:00

У АКТУЕЛНОМ уџбенику Америчке војске о специфичностима био-ратовања ("Биологикл вепн" 2018) пише:

ВИРУСИ: Уместо права, завладао је поредак правила који се сада руши у тутњави артиљерије у Украјини

Новости

"Да би епидемију новооткривених болести класификовали као производ биолошког ратовања болест треба да задовољи следеће услове - мора да буде изазвана необичним, ретким, односно јединственим узрочником, а појаву нове болести морао би да прати недостатак епидемиолошког објашњења, затим да има необичне манифестације или начин географске дистрибуције, као што је специфичност раса. Последњи услов за сумњу како болест потиче из контролисане лабораторије је да има више извора инфекције."

Професори Леонард Хоровиц и Зигмунд Дембек, који потписују овај уџбеник су, по многима, највећи амерички ауторитети за биолошко ратовање. Трећи је др Францис Боил, професор међународног права на Универзитету у Илиноису и аутор важећег америчког закона о биолошком тероризму још из 1989. Баш он, који је у доба Џорџа Буша написао Закон о безбедности, ових дана обилази државне тужиоце америчке федерације захтевајући "да подигну отпужнице против највиших здравствених ауторитета у САД и свету који су били задужени да са вирусима раде и да их чувају по стадардизованим међународним прописима".

Укратко, вируси у 21. веку су "напустили" Женевски протокол из 1972. који забрањује производњу, складиштење, усавршавање и промет биолошког оружја.

Склизнули су испод механизма међународног надзора у време када је 1999. одлучено да се бомбардује Југославија мимо међународног права и стандарда. Уместо права, завладао је поредак "правила" који се сада руши у тутњави артиљерије у Украјини и у лому светских берзи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЛАЂИ ЈЕ КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА: Ово су синови Небојше Глоговца (ФОТО)