БАНКРОТ

Драган Вујичић

09. 05. 2022. у 12:12

ВРСНИ амерички приповедач Ернест Хемингвеј у књизи "Сунце се поново рађа" објашњава и како је банкротирао. Каже, "на два начина, постепено а онда изненада".

БАНКРОТ

Новости

Баш као Европа наших дана.

Разлика је што Хемингвеј није позвао читаоце да банкротирају "на његов начин", док ЕУ зове Србију да јој се придружи у њеној самонаметнутој самоизолацији.

Шта се догодило Старом континенту? Цинични Енглези у острвским циничним медијима нескривено ликују, примећујући: "Европа је необјашњиво одсекла нос у инат свом лицу".

И то се десило у тренутку када је неки колективни и селективни Бајден овладао Бриселом и чак убедио Немце да ће некупањем наудити Русији.

Ко је Европљанима саветовао да патријарха руског Кирила прогласе "недостојним" Европе не зна се - вероватно нечастиви лично. И, зато, неприлично је да се истог дана када се духовни поглавар Трећег Рима оглашава "нон-грата" једна исконски православна земља позива да приступи том "несветом" савезу из уста немачког канцелара.

Канцелар Олаф Шолц је 6. априла у Бундестагу казао: "Наш циљ мора остати да Русија не добије овај рат", додавши да стоји иза свих активности немачке владе у том послу.

Циљ Србије је другачији - да је не увуку у рат. Други циљ грађана Србије је да једу, да се купају и да имају где да раде. Јер, како то приметише амерички економисти, државе пристојних грађана од држава у побуни поданика "дели девет оброка".

И јасно је шта Европа добија од Србије: неки залогај више и неколико "екстра туширања".

Јер, ми смо земља са храном и енергијом за извоз. Србија би заузврат од Брисела добила "неповредивост украјинских граница".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)