СРАМОТА АУСТРАЛИЈЕ: Протеривање Ђоковића нема везе са правом, правдом, истином, ни са доказима

СРЕЋКО ОБРАДОВИЋ

17. 01. 2022. у 10:14

За бруку се побринуо нико други, него министар Алекс Хок, исти човек који је пре само десетак месеци рекао да је "Ђоковић највећи амбасадор Србије у Аустралији"

СРАМОТА АУСТРАЛИЈЕ: Протеривање Ђоковића нема везе са правом, правдом, истином, ни са доказима

Архива

НОВАК Ђоковић је протеран из Аустралије! Вољом и самовољом само једног човека - Алекса Хока, министра за имиграције у влади премијера Скота Морисона. И то само зато што му тај луксуз дају широка овлашћења и произвољна тумачења закона. Изнад њега не постоји ништа, ни право ни правда, ни истина, ни докази, али ни медицинско изузеће које су најбољем тенисеру и спортисти света дали аустралијски медицински званичници, који су јасно рекли: "Новаче, можеш да дођеш у Мелбурн и да играш на Аустралијан опену".

И он је кренуо пун наде и самопоуздања да ће још једном исписати историју тениса. Али, истог тренутка је почела и хајка на највреднији тениски скалп на свету. Ђоковић ни по коју цену не сме да игра у Мелбурну. То је било јасно одмах по доласку, када су га, после вишесатног испитивања на аеродрому, гранични полицајци стрпали у избеглички хотел. За то се побринуо нико други, него Хок, тај исти човек који је пре само десетак месеци рекао да је "Ђоковић највећи амбасадор Србије у Аустралији".

За Хока, међутим, пресуда Суда да се Новаку врати виза ништа није значила. Кренуо је још жешће на Ђоковића, измишљајући којекакве разлоге само да га протера, притом темпирајући своје одлуке крајње подмукло, на крају радног времена. Смислио је и измислио да је Новак претња за безбедност и здравље целе Аустралије, у којој је више од 90 одсто људи вакцинисано, тобоже да ће својим присуством анимирати антиваксерске покрете.

А да ни то није тачно, и Министарство здравља Аустралије јасно је рекло да Новак не представља опасност за државу. Хок је истерао своје. Тројица судија су аминовала жељу министра и истерала Ђоковића. На вечну срамоту Аустралије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

ОТИМАЊЕ УЗ ПОДРШКУ: Албански лидери и Американци и даље узурпирају српску имовину на КиМ