НОВИ ЈАСТРЕБ: Стране силе поново тестирају своју моћ у БиХ, углавном на штету српских интереса

Срђан Мишљеновић

08. 12. 2021. у 10:26

Британци нису желели да буду део ЕУ, а сада хоће да је “бране” од Русије и Кине

НОВИ ЈАСТРЕБ: Стране силе поново тестирају своју моћ у БиХ, углавном на штету српских интереса

Новости

БОСНА и Херцеговина је опет постала место где ће стране силе тестирати моћ. Изабрана је за главну тачку на Западном Балкану, одакле западњаци, пре свега Британци и Американци, желе да бране Европску унију од Русије! Ону ЕУ чији део Британија није желела да буде.

Босна је одабрана и за тестирање брзих акција изазивања немира. Ово је последица и деценијског полтронизма бошњачке политике из Сарајева, која упорно тражи да странци појачају присуство у БиХ и дисциплинују Србе. Осим кажњавања Срба, Сарајево захтева и испуњење сна Алије Изетбеговића о унитарној БиХ без Српске. Након деценија плача и призивања јастребова да слете у БиХ, то се ових дана дешава. Британци су задатак освајања БиХ поверили Стјуарту Пичу, који је прошао сито и решето у британској војсци.

Званично, Пич је изасланик Лондона за Балкан, а незванично командант свих будућих акција у БиХ и на Балкану. За главне непријатеље Британаца и њихове западне камариле у БиХ и региону проглашени су Срби. И у Републици Српској и у Србији, где већ дуже време лондонски плаћеници покушавају да изазову немире.

Улизивање Сарајева британским феудалистима све је јаче. Бакир Изетбеговић покушава упорно да испровоцира казну за Додика преко правосудних институција БиХ. Нажалост, ни опозиција у РС не види често даље од Лондона, па намерно или не, повлачи потезе на штету Српске, попут омаловажавања састанака Додика и Путина.

Иако су Британци упорни да овладају Балканом, покушавајући успут да прегазе српски народ, имаће велики проблем. Први је Русија, а други Кина. Срби данас имају моћне савезнике. То најбоље зна Кристијан Шмит, кога су послали да буде високи представник, а завршио је као најпознатији туриста у БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)