РАЗБИЈЕНА ЉУШТУРА ПРИШТИНЕ: Узалуд је Вљоса Османи гањала лидере по ходницима на Ист Риверу

Драгутин Стевановић

27. 09. 2021. у 09:56

Те дежурне генераторе разних криза све теже толерише чак и албански премијер Еди Рама, мада је и овога пута у Њујорку био њихов мегафон

РАЗБИЈЕНА ЉУШТУРА ПРИШТИНЕ: Узалуд је Вљоса Османи гањала лидере по ходницима на Ист Риверу

Новости

КОСОВО за нас није држава - тај недвосмислени став генерални секретар УН Антонио Гутерес пренео је премијерки Ани Брнабић. У Њујорку, на маргинама Генералне скупштине светске организације, међутим, било је покушаја да се та творевина подупре кочићима и да се представи као релевантан чинилац. А онда је Гутерес узео "чекић"...

У мисију учвршћивања куле од карата кренула је председница привремених приштинских институција Вљоса Османи. По ходницима на Ист Риверу гањала је светске лидере, вукла их за рукав и молила за признавања тзв. Косова. Баш у тим тренуцима њен компањон Аљбин Курти на терену је демонстрирао како "држава" треба да се понаша: организовао је јуриш специјалаца на голоруке Србе како би им поскидали регистарске таблице са аутомобила?!

Шта је Вљоса постигла? У неком ћошку се састала са Ђукановићем и Комшићем, па је ова тројка изразила "забринутост за стање у региону". А не зна се ко је од њих троје заслужнији за тензије. Срела се и са Билом Клинтоном да му још једном захвали за све што је урадио за Приштину, јер ваљда онај споменик што су му усред града подигли за живота није довољан.

Кад је цео тај њен игроказ почео да личи на лакрдију, Османијева је симулирала хитан повратак кући, одакле је позвала земље чланице ЕУ и НАТО да "увиде опасност од Вучићевог режима и стварања српског света". А у ком свету заправо живе она, Курти и остали приштински јуришници?!

Те дежурне генераторе разних криза све теже толерише чак и албански премијер Еди Рама, мада је и овога пута у Њујорку био њихов мегафон. Заробљени у љуштури сопствених илузија не виде да се свет рапидно мења. И да их неће такве. Зато је време да сами узму чекић у руке и разбију ту љуштуру или да се, једноставно, ударе по глави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)