УБИЦЕ: "Навијачи" који се боре за шипку, нису могли да пусте навијаче да уживају у чину који ће се годинама препричавати

Д. Стојаковић

18. 09. 2021. у 12:10

ИМА ли ишта лепше у "гробарским" животима него бити део историје? Бити повлашћен да си један од 20.000 "браће" на опроштају иконе Партизана - капитена Новице Величковића?

УБИЦЕ: Навијачи који се боре за шипку, нису могли да пусте навијаче да уживају у чину који ће се годинама препричавати

Новости

Да ли може бити нешто светије него на том догађају одати последњу пошту патријарху кошарке Душану Дуди Ивковићу, који је поставио темеље за деценијску доминацију црно-белих у рекетима широм Европе? Може ли бити веће среће од гледања прве утакмице најбољег тренера Старог континента Желимира Обрадовића Жоца, који спрема повратак наше вере у шампионску будућност?

Одговор би требало да буде једноставан. Али није. Кукољ је комплимент за олош који је бацио сенку на ову магичну ноћ. "Навијачи" који се боре за шипку и све што иде уз то, нису могли да пусте навијаче да уживају у чину који ће се годинама препричавати на традиционалним фамилијарним окупљањима. Зашто нам бар прексиноћ нисте дозволили да уживамо? Што нам не дадосте тајм-аут? Је ли баш морало?

Дуда, Жоц и Убица нису ово заслужили. Ниједан искрени навијач то није заслужио. Неки су довели децу да би им на лицу места показали зашто постоји наша нераскидива црно-бела љубав. Шта су могли да виде? Тучу и јефтине политичке поруке. А, љубав према клубу? Пала је у други план.

Можемо ли доћи бар на један меч да уживамо у спорту, да подржимо наш клуб, а да не гледамо нереде и не слушамо пилићарске политичке пароле. За нас за које је Партизан религија, а све друго ситнице, љубав није посао и политика. Јер, волели смо га и за време Тита. За Слобиног вакта. Под Ђинђићем и Коштуницом. И сада. Волећемо и кад не буде Вучића. И кад не буде нас за све друге ће се навијати, а Партизан ће се волети!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)