ВРХУНСКО ЛИЦЕМЕРЈЕ "ЛИЈЕПЕ ЊИХОВЕ": Нема дилеме око тога да ли је Тесла Србин - сам је то рекао пре 129 година

Јелена Матијевић

31. 07. 2021. у 11:24

АКО 2023. Хрватска приступи еврозони, искористиће право да на једној страни кованице има националне мотиве.

ВРХУНСКО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЛИЈЕПЕ ЊИХОВЕ: Нема дилеме око тога да ли је Тесла Србин - сам је то рекао пре 129 година

Новости

Тако ће се, по одлуци Националног већа за увођење евра, на новчићима од 50, 20 и 10 центи наћи Никола Тесла!

Овај потез Загреба још једно је од врхунских лицемерја "лијепе њихове", а упирање "из петних жила" да докажу да је Тесла Хрват или, ако икако може да му је мајка Хрватица, још је лицемерније. Срећом, дилеме око тога нема. Сам научник је пре 129 година, баш из Београда недвосмислено поручио: "Ако будем имао среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми та да је то дело једног Србина."

Паметном је све јасно, као што је очигледно да су се Хрвати досетили да им је Тесла сународник тек после фине рачунице да ће од тога имати користи. Питање је када су се бавили том математиком, јер да је геније из Лике Србин, својим препознатљивим рукописом одавно су доказали. Први пут током Другог рата када је под усташком камом скончало 119 Тесли, тако да у Смиљану и Госпићу њихових потомака сада више нема. Други пут у грађанском рату деведесетих када су порушили његову кућу, споменик у Госпићу 1992. минирали, а тргу у овом месту који је носио његово, наденули име по Анти Старчевићу. Да ураде нови споменик и поставе га, не баш у центру Госпића где је некада био, требало им је 29 година, а по мере су тешка срца морали да дођу у омражени Београд.

Зато су еврокованице једини начин да безобзирно "докажу" како је Тесла Хрват. Да одају признање његовом научном делу засад им није у плану. Тиме ће се бавити кад буду могли да ућаре, јер је Тесла ионако све што је радио несебично поклањао на добробит човечанству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)