МИЛИЦА ЗА УЗОР: Шампионка нас је подсетила да је упорност мајка сваког успеха

Недељко Иљукић

29. 07. 2021. у 10:24

Чудо је та девојка урадила за девет година откако се појавила у спорту за који смо до 2012. године само знали да постоји и да се тешко изговара

МИЛИЦА ЗА УЗОР: Шампионка нас је подсетила да је упорност мајка сваког успеха

Новости

ПОЗНАЈЕМ једног Николу и његове сестре Ању и Лолу. Имају дванаест, осам и пет година. Тренирају и обожавају теквондо и Милицу Мандић. Као и 18-годишњој Американки Анастасији Золотић, која се у Токију окитила златном олимпијском медаљом, један од највећих узора им је наша златна девојка која нас је и у Јапану подсетила да је упорност мајка сваког успеха.

Чудо је та девојка урадила за девет година откако се појавила у спорту за који смо до 2012. године само знали да постоји и да се тешко изговара. А када је Милица освојила своје прво олимпијско злато у Лондону, онда смо сазнали и да имамо девојке које бију као мушкарци. Чак и данас се боримо са нашим лекторима да ли је Милица теквондисткиња или теквондока...

Милица Мандић је срушила многе стереотипе у спорту који су измислили у Јужној Кореји непосредно пред почетак Другог светског рата. Од тада до данас свет није видео девојку са тако лепим плавим очима, са осмехом за насловне стране и рукама и ногама које ударају као гром. Која, и када плаче уз "Боже, правде", то ради прелепо. Ко би рекао да Милица може ударцем ногом у главу онако у 20. секунди прве рунде финала у Токију да разоружа и обесхрабри девојку из Јужне Кореје, у чијој земљи је измишљен спорт у којој једна Српкиња има чак две златне олимпијске медаље.

Спортска хероина наших дана је уз још једну зеленооку Тијану Богдановић годинама под оком и у мајсторским рукама тренера Драгана Јовића. Овај човек клеше и ваја таленте као што је то Огист Роден радио са својим скулптурама.

И знате шта су ми на крају рекли Никола, Ања и Лола Киш? Да Милица и Тијана никада (!) нису одбиле загрљај, осмех, аутограм, селфи. И зато су шампионке!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)