МУКЕ СУ ТО: Зашто се новинар Би-Би-Сија толико трудио да “демантује” одлуку Чикага о Видовдану

МИЛАН БАБОВИЋ

30. 06. 2021. у 09:26

Оно чега се Човсови послодавци највише плаше постало је јава

МУКЕ СУ ТО: Зашто се новинар Би-Би-Сија толико трудио да “демантује” одлуку Чикага о Видовдану

Новости

ИРОНИЈА судбине је да је баш на Видовдан један други Лазар водио свој љути бој. Било је заиста забавно посматрати колико се прекјуче извесни Човс, имењак великог кнеза Хребељановића, а иначе је новинар Би-Би-Сија на српском, упирао да "објасни" како је вест да је Чикаго званично увео 28. јун као свој празник заправо лажна.

Не желећи да споримо жеђ за истином и објективношћу, што је, јелте, друго име свих западних медија, ипак не можемо да приметимо са колико сладострашћа је млађани колега покушао да растури "лагарије" доспеле с оне стране Атлантика преко Serbian mirrora.

Не би му се на том исцрпном истраживању могло ни замерити да му није придодао колонијалне алате типичне за његову кућу, која све што је српско и традиционално подводи под домородачки архаизам и неку врсту затуцаности.

Како се Србљи не би даље "ложили", Човс је муњевито ређао твитове и необориве аргументе са цинизмом који се могао опипати: од тога да је поменути "указ" (чак и ако заиста постоји) типски као и претходни о Азербејџану и Дејвиду Боувију, до промућурног закључка уз помоћ осперваторија у Гриничу:

- У 10 сати када је то објављено у Чикагу је било три ујутру. Дефинитивно нико није потписивао указ између поноћи и два ујутру.

Како год, нешто после 20 часова, док су шампионке Европе са балкона углас певале "Ко да ми отме из моје душе Косово...", стигла је званична потврда нашег конзула: градоначелница Чикага Кори Лајтфут је потписала специјалну одлуку да се Видовдан уврсти у празнике.

Тако је оно чега се Човсови послодавци највише плаше постало јава. Јер, како ћеш убудуће с презрењем да пишеш, рецимо, о српским матурантима који славе уз тробојке и патриотске песме, ако се догодине у срцу Илиноиса буде певало "Сини јарко сунце са Косова"? Муке су то...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића