БРУКА У УНС: Било је нелагодно делити просторију, а и професију, са људима којима циљ оправдава свако средство

Ивана Мићевић

02. 06. 2021. у 09:35

Од Скупштине су направили циркус који се многима згадио толико да су га напустили

БРУКА У УНС:  Било је нелагодно делити просторију, а и професију, са људима којима циљ оправдава свако средство

Новости

СВЕ што новинари осуђују када то чине политичари, за викенд су, на Изборној скупштини Удружења новинара Србије применили и сами. Појединци који су подржавали кандидата Живојина Ракочевића, новог председника УНС, употребили су све методе опструкције - приговоре, добацивања, одуговлачења, вређања, бесмислене оптужбе, дреку... Било је нелагодно делити просторију, а и професију, са људима којима циљ оправдава свако средство.

Нажалост, гласнији и мање пристојни су успели. Од Скупштине су направили циркус који се многима згадио толико да су га напустили. Услови за избор "правог председника" тако су испуњени.

Да нешто ипак није у реду показало се већ сутрадан, када је једна од изабраних чланица Суда части УНС дала оставку. Са новим председником, како је објаснила, долази и стари генерални секретар, а она "не жели да сарађује са лоповима и прља своју новинарску репутацију под старе дане".

Из УНС се ишчланило и двоје досадашњих чланова управе, познатих новинара. Оставку је дао и један члан нове управе. Срамота га је, каже, да седи у таквој управи.

Они којима је био циљ да растуре јединство и пољуљају снагу највећег новинарског удружења, успели су.

Многи су поверовали у спин да је Радомировић на челу "Вучићеве струје" и понављали ту мантру чак и док су гледали како у првом реду иза њега стоје колеге из редакција у којима Вучић никада није поменут у позитивном контексту. А како и да не поверују када је тај спин данима пласиран са Н1 и Нове, Јунајтед медија групе?!

Али добро, у УНС је завладала демократија, па су већ првог дана Ракочевићевог мандата са насловне стране сајта скинуте све вести у којима се спомиње да је као директор Дома културе у Грачаници државни функционер. Живела демократија!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)