СТУПАЈУ НА СНАГУ ОДМАХ: У Новом Саду уведене нове мере

Новости онлине

10. 07. 2020. у 15:13

СТУПАЈУ НА СНАГУ ОДМАХ: У Новом Саду уведене нове мере

Фото: Н. Карлић

ГРАДСКИ Штаб за ванредне ситуације у Новом Саду проценио је да је епидемиолошка ситуација таква да је неопходно да се уведу додатне мере како би се заштитило становништво од ширења заразе вирусом корона. Мере усвојене ступају на снагу одмах.

- Забрањено је организовано окупљање више од 10 лица на јавним отвореним и свим затвореним просторима, уз обавезну физичку дистанцу од најмање 1,5 метара.

- Сви привредни субјекти који обављају угоститељску делатност, а немају башту, дужни су да ограниче радно време од 6 до 21 сат. Оваква врста обавезе не односи се на рад привредних субјеката који не пружају услуге становништву, као и на рад државних органа и јавних служби.

- Сви привредни субјекти који обављају делатност у трговинским форматима (тржни центри, хипермаркет, супермаркет, мини маркет и слично) или обављају услуге дужни су да радно време организују у периоду од 6.00 до 21.00. Ово ограничење се не односи на апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и шалтерску продају хране.

Ако се покаже да тренутне мере не дају резултате, оне бити још ригорозније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)