ИМАМО ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ СА СПС: Ивица Дачић је подржавао наше тешке изборе

Танјуг

29. 01. 2022. у 12:24

ПРЕДСЕДНИК Србије и лидер напредњака Александар Вучић одговорио је, на питање новинара да ли постоји нешто око чега се СНС и СПС данас у разговорима нису сложили, да наравно да постоји, али да две странке имају заједничкце стратешке циљеве и жељу да Србија иде напред.

ИМАМО ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ СА СПС: Ивица Дачић је подржавао наше тешке изборе

Фото: Д. Балшић

Вучић је истакао да је Србија предвођена СНС много тога успела да постигне у претходном периоду заједно са СПС.

- Не желим ја да ставим капу и кажем да је то мој успех, делимично мој, али не бих успео у свему томе да и тада, када сам предложио низ тешких одлука да није било Ивице Дачића који је то подржао, истински и искрено - рекао је Вучић.

Казао је да ни унутар СНС немају исто мишљење о свему, а камоли када су у питању две странке, али да су СНС и СПС донели до сада пуно тешких одлука, и када су биле поплаве 2014. године, када је доношен Бриселски споразума у коме, како каже, сада тражимо спас за српски народ на КиМ и донекле купујемо време и друго.

Уз подршку СПС-а спроведана и најбоља фискална консолидација

Вучић је истакао да је уз подршку СПС спроведана и најбоља фискална концолидација у Европи и да наша земља сада има јавни дуг од 51,6 одсто БДП-а, а просечна плата ће у децембру и јануару прећи 610 евра.

Фото: Милена Анђела

Нагласио је да је све то засновано на реалном расту, инвестицијама и извозу, као и да подаци Евростата показују да је Србија имала највећи раст БДП -а у претходне две године.

Вучић је казао да покушава да се привикне на време када неће водити СНС коју много воли, као и да му сви постају исти и да не жели да користи кампању да би нешто лоше рекао о некој другој странци.

На питање новинара како види изјаву Драгана Шолака дату Гардијану у којој је за њега рекао да је диктатор, а да се само прави пред Европом да је пристојан, Вучић је рекао да не жели данас да одговара том, како је рекао, фудбалском магнату, који је до скоро би само медијски магнат.

- Одговорићу му на неком другом месту, нама је сусрет са партнерима из СПС-а добар повод за добре стратешке разговоре и планове, а што се тога тиче ко се прави фин и пристојан: неко може да се прави да буде и фин и пристојан, а неко не може ни да се прави. Све се види - рекао је Вучић.

Лидер социјалиста је рекао у шали обраћајући се својим партијским колегама да он неће да се повуче са чела странке као Вучић, на шта је Вучић такође шалећи се узвратио: "престали су давно томе да се надају".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)